Direct door naar content
Uitnodiging Special Olympics Regionale Spelen afbeelding nieuwsbericht

Uitnodiging Special Olympics Regionale Spelen

10 juni 2015

Volgend jaar juli vinden in Nijmegen, Groesbeek & Wijchen de Special Olympics Nationale Spelen plaats. Als opwarmertje voor dit grootse, sympathieke sportevenement organiseren wij alvast op ZATERDAG 27 JUNI de Special Olympics REGIONALE Spelen. Op dit eendaagse toernooi in Nijmegen en Wijchen binden sporters met een verstandelijke beperking de strijd met elkaar aan. 

Meedoen is winnen!
Wij zouden het zeer waarderen als u speciale sporters en/of wandelaars op de hoogte wilt brengen van dit fantastische evenement, en hen vervolgens aanmoedigt om deel te nemen. De vijf sporten waar het op deze prille zomerdag om draait zijn voetbal, tennis, atletiek, paardrijden en zwemmen. 

Voor de minder gevorderde sporters wordt een kleine wandelroute uitgezet (1,5 en 2 km) vanaf de Wijchense Sportclub Woezik, waar ook de feestelijke opening is. NB: Iedereen onder begeleiding kan meedoen aan de wandeling. U kunt zich dus samen met uw wandelgroep aanmelden!

Programma zaterdag 27 juni 

  • 8.15  – 8.45 Ontvangst op sportcomplex Woezik in Wijchen;
  • 8.45  – 9.15 Openingsceremonie door JOCHEM VAN GELDER. Na de parade van sporters wordt de vlam ontstoken, de eed afgelegd en de vlag gehesen waarmee de REGIONALE Spelen officieel zijn begonnen;
  • 9.15 Vertrek van de sporters richting sportlocatie of wandelroute;
  • 9.30 LET THE GAMES BEGIN!

Gezond leven en bewegen 
Allereerst streeft Stichting Special Olympics met deze dag naar een fantastisch sportfeest. Echter, dit evenement zal ook worden benut om het belang van gezond leven en bewegen onder de aandacht te brengen. Onderzoek wijst namelijk uit dat mensen met een verstandelijke beperking gemiddeld gezien minder gezond leven. Samen met Uniek Sporten, het sportloket voor aangepast sporten, streven wij ernaar om deze doelgroep (nog) meer te laten bewegen.

Aanmelden
We willen dit sportfeest graag beleven met zo veel mogelijk mensen. Dus kent u een speciale sporter die er absoluut bij moet zijn, of wilt u zich aanmelden met een wandelgroep? Meld u dan direct aan door een mail te sturen naar info@specialolympics2016.nl

Een sportieve groet en hopelijk tot ziens op zaterdag 27 juni!

Floris Tas (voorzitter st. Special Olympics 2016)

Terug naar nieuwsoverzichtAanbevolen berichten

Paardrijden met een verstandelijke beperking? Bij speciale maneges raakt jouw kind vertrouwd met een paard

Zomer in eigen land: deze uitjes zijn heel toegankelijk!

Dit gebeurt er met je lichaam als je stopt met sporten

Zoeken
De website wordt doorzocht
Sluit zoeken×