Direct door naar content
X-Honkbal bij Arnhem Rhinos afbeelding nieuwsbericht

X-Honkbal bij Arnhem Rhinos

11 juni 2015

Onder de noemer ‘X-Honkbal’ biedt Arnhem Rhinos specifieke honkbal aan voor kinderen en jongeren met een stoornis binnen het autistisch spectrum, ADHD en andere aanverwante psychiatrische stoornissen. Samen met de honk- en softbalbond KNBSB heeft Arnhem Rhinos het X-Honkbal ontwikkeld. X-Honkbal komt van Experience-baseball. De doelstelling van X-Honkbal is hetzelfde als die voor alle leden van Arnhem Rhinos geldt: Plezier beleven aan het (leren) honkballen.

X-Honkbal is een stoere sport; met gewone knuppels, handschoenen, ballen, beschermingsmiddelen en op een echt veld, spelen we honkbal op een voor iedereen passende manier. Deze manier kan wèl anders zijn dan bij reguliere teams. Indien mogelijk spelen we oefenwedstrijdjes, doen we mee met specifieke toernooien. Voor sommige X-Honkballers kan het nóg leuker worden, omdat ze met een regulier team mee kunnen gaan doen. Dit gebeurt in goed overleg en met wat extra begeleiding en als club staan we daar helemaal voor open. Uiteraard sluiten is ook aan bij Arnhem Rhinos verenigingsevenementen zoals het familie-toernooi, zaaltrainingen, de bbq, etc.. Voorlopig is er één trainingsgroep, waarbij wij het belangrijk vinden dat ieder kind op zijn eigen niveau in de groep mee doet, dus daar gaan we binnen de training flexibel mee om. Op enig moment zal de groep worden gesplitst in leeftijdsgroepen. We bieden een veilige, gestructureerde en op het niveau afgestemde sportomgeving aan. Door het stellen van duidelijke regels en het aanbieden van voorspelbare situaties, zowel tijdens als rondom de training, zorgen we voor een veilige omgeving. Het niveau van honkballen is daarbij niet van belang: de oefeningen zijn zo ingericht dat iedereen op zijn/haar niveau kan deelnemen.

We vinden het heel leuk als kids komen meetrainen. De eerste 4 trainingen zijn gratis. Onze velden liggen op sportcomplex Valkenhuizen aan de Beukenlaan 15 in Arnhem (achter fitness Physique). Meld je aan voor een kennismakingstraining per email: lars_nieuwenhoff@hotmail.com. Whatsappen met de trainer mag ook: John van Schoonhoven 06-23743646. De trainers bespreken dan persoonlijk de gang van zaken, de onderlinge afspraken en wanneer een kind mee kan komen trainen. We vragen u om voor een bezoek aan de velden even vooraf te bellen; de betrokken trainers kunnen u dan juist informeren over X-Honkbal. Meer informatie over de Arnhem Rhinos en X-Honkbal is te vinden op onze website www.arnhemrhinos.nl

Tot slot; X-Honkbal is geen G-honkbal. G-honkbal is bedoeld voor kinderen, jongeren en volwassenen met een verstandelijke of lichamelijke beperking. Vooralsnog heeft Arnhem Rhinos geen mogelijkheden voor deze groep honkballers, maar we staan er zeker open voor en willen graag meedenken of we dit kunnen realiseren. Neem contact op met het bestuur voor meer informatie. X-Honkbal heeft geen therapeutische doelstelling. Mogelijk ontstaan er positieve effecten (meer zelfvertrouwen, ontspanning, betere sociale interactie etc.) door het spel, maar ons voornaamste doel is “plezier beleven aan honkbal!” 

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

Ontdek je mogelijkheden met capoeira

Kom naar de KPN Voetbalvriendendag!

Stijg boven jezelf uit in een klimhal!

Zoeken
De website wordt doorzocht
Sluit zoeken×