Direct door naar content
Carlos Anker klaar voor WK afbeelding nieuwsbericht

Carlos Anker klaar voor WK

26 mei 2014

Voor Carlos Anker (18) uit Arnhem breken spannende tijden aan. De rolstoeltennisser, geboren in Brazilië en opgegroeid in Nederland, maakt deel uit van het Nederlands team dat deelneemt aan de World Team Cup. Dit WK voor landenteams vindt van 26 mei tot en met 1 juni plaats in Alphen aan de Rijn. En in juni is Carlos aan de buis gekluisterd als het Nederlands voetbalelftal in zijn geboorteland probeert wereldkampioen te worden. Goed voorbereid en na een bezoek aan zijn Braziliaanse kapper in Arnhem is Carlos er helemaal klaar voor!

Samen met Spanje is het Nederlands jeugdteam topfavoriet tijdens de World Team Cup die maandag 26 mei begint. Dit WK voor landenteams vindt dit jaar in Alphen aan de Rijn plaats, nadat de vorige twee edities in Zuid-Korea en Turkije plaatsvonden. Op die toernooien behaalde het Nederlands team met Carlos een eerste, respectievelijk derde plaats. Voor eigen publiek wil het jeugdteam dat naast Carlos Anker uit Diede de Groot, Mitchel Grauw en Sam Schröder bestaat, graag het succes van Zuid-Korea herhalen.

In 2015 vindt de World Team Cup overigens plaats in Brazilië. Carlos is dan senior en zal zich in het Nederlands mannenteam moeten spelen om ook daaraan mee te kunnen doen. Gezien zijn ambitie en zijn opmars op de ranglijsten voor jeugd (nationaal: 1, wereld: 2) en senioren (nationaal: 4, wereld: 60) zou dit moeten lukken. De 'Braziliaanse droom' zou hierdoor weer een extra dimensie krijgen. Het uiteindelijke streven van Carlos is om deel te nemen aan de Paralympics van 2016, in Rio de Janeiro.

Naast toptennisser is Carlos ook groot voetbalfan. In juni zit hij dan ook aan de TV gekluisterd om de verrichtingen van Nederland in Brazilië op de voet te volgen. En omdat Carlos zich graag goed voorbereid, zowel op het tennistoernooi als op het WK voetbal, bracht hij als finishing touch een bezoekje aan zijn Braziliaanse kapper in Arnhem. Waardoor we kunnen vaststellen dat Carlos er klaar voor is! "Vamos .....!"
 

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

Kom naar de KPN Voetbalvriendendag!

Stijg boven jezelf uit in een klimhal!

Kris: “Dansen in mijn rolstoel gaat vanzelf”

Zoeken
De website wordt doorzocht
Sluit zoeken×