Direct door naar content
Avond voor verenigingen: ‘Autisme en Sport’ in Renkum afbeelding nieuwsbericht

Avond voor verenigingen: ‘Autisme en Sport’ in Renkum

03 september 2015

Hoe geef je sporttraining aan mensen met autisme? Wat betekent dat voor het gebruik van materiaal en de ruimte? Hoe kun je het beste communiceren? Dit zijn vragen die leven bij trainers en coaches. De gemeente Renkum wil graag in samenwerking met Uniek Sporten de sport- en beweegmogelijkheden voor kinderen, jongeren en volwassen met autisme verbeteren. Daarom versterken en ondersteunen we sportaanbieders, ook als het om dit soort vragen gaat. 

Op dinsdag 6 oktober wordt daarom een avond georganiseerd met als thema: ‘Autisme en Sport’. De avond wordt gegeven door een ervaren trainer van de Academie voor Sportkader van NOC*NSF in Dorpshuis de Hucht (Dorrestijn-plantsoen 1 in Heelsum) van 19.00 tot 22.00 uur. De deskundigheidsbevorderingsavond is bedoeld voor trainers en coaches die werken met kinderen en jongeren met autisme of dit willen gaan doen. Deze avond is ook zeer geschikt voor verenigingen die geen ‘speciaal’ aanbod hebben, maar die wel kinderen en/of jongeren met autisme in reguliere teams hebben. 

Sportaanbieders uit de gemeente Renkum kunnen zich tot 25 september gratis aanmelden. Stuur voor meer informatie of vragen een e-mail naar info@unieksporten.nl. Deze avond is een mooie mogelijkheid om samen te werken naar een meer toegankelijk sportaanbod voor iedereen! 

Terug naar nieuwsoverzichtAanbevolen berichten

FietsMaatjes wil handbikers en fietsers koppelen

Straf_Werk Festival werkt aan toegankelijkheid

Dianne kon blade proberen dankzij Uniek Sporten

Zoeken
De website wordt doorzocht
Sluit zoeken×