Direct door naar content
Uniek Sporten nu ook van start in Beuningen! afbeelding nieuwsbericht

Uniek Sporten nu ook van start in Beuningen!

29 september 2015

Vanaf 2 oktober is Uniek Sporten ook in de gemeente Beuningen hét sportloket op het gebied van aangepast sporten. Nijmegen startte met deze aanpak in maart van dit jaar. Door de krachten te bundelen in één loket willen partijen uit de zorg, het onderwijs, sportaanbieders en regiogemeenten mensen met een beperking structureel aan het sporten of bewegen krijgen. Op vrijdag 2 oktober geeft wethouder Geert Hendriks van de gemeente Beuningen samen met wethouder Renske Helmer-Englebert van de gemeente Nijmegen het startsein voor de regionale samenwerking. 

Beuningen zet de komende jaren intensief in op aangepast sporten. Geert Hendriks, wethouder Werk, Zorg, Inkomen en Sport: “op dit moment bieden we nog onvoldoende mogelijkheden aan de aangepaste sporter. Ik vind alle inwoners van Beuningen moeten kunnen sporten en bewegen!”. Sporten en bewegen is goed voor de gezondheid en het geeft plezier. Het zorgt ook voor ontmoeting, nieuwe vrienden én het leert ons handig gebruik te maken van onze mogelijkheden. Voor de gemeente Beuningen genoeg reden om te starten met Uniek Sporten.

Wat doet Uniek Sporten?
Uniek Sporten is een  aanpak om mensen met een beperking in staat te stellen makkelijker te participeren in sport. De aanpak omvat een website waar vraag & aanbod samenkomt, een ondersteuningspakket voor sportaanbieders bestaande uit onder andere informatie en trainingen, en de inzet van een speciale sportconsulent Uniek Sporten. Op de website www.unieksporten.nl presenteren sportaanbieders hun aanbod waardoor het eenvoudiger wordt een geschikte sport te vinden. Voor meer informatie kunnen inwoners en sportaanbieders contact opnemen via info@unieksporten.nl of via 024-3293131. 

Regionale samenwerking
Nijmegen is gestart in maart 2015 met Uniek Sporten en zoekt nu regionale samenwerking met meer gemeenten. “Door regionaal samen te werken zijn we in staat om binnen afzienbare afstand voorzieningen voor gehandicaptensport te hebben, maar ook om sneller op benodigd schaalniveau te komen om zo efficiencyvoordelen te behalen”, aldus wethouder Geert Hendriks (Beuningen). Wethouder Renske Helmer-Englebert (Nijmegen): “Aangepast Sporten gaat over de gemeentegrenzen heen. Het aanbod voor de aangepaste sporter is op dit moment minder uitgebreid dan het reguliere sportaanbod. Reisafstanden zijn daardoor soms groot. Door de handen ineen te slaan en te werken vanuit één herkenbaar sportservicepunt hopen we meer aangepaste sporters dichter bij huis te laten sporten. We hopen in de toekomst onze slagkracht te vergroten en met meer gemeenten uit de regio samen te gaan werken”. 

Programma
De ondertekening van de samenwerkingsovereenkomst tussen de gemeente Beuningen en de gemeente Nijmegen is op vrijdag 2 oktober om 18.30 uur op het complex van Beuningse Boys (Ooijgraaf 2, Beuningen). Om 19.00 uur trappen de toppers van Voetbal+ Beuningse Boys en de Trots van Hatert af voor het eerste officiële speelmoment van de speciaalvoetbalcompetitie. Iedereen is van harte uitgenodigd om deze unieke sporters aan te moedigen.

Terug naar nieuwsoverzichtAanbevolen berichten

Mitch en Chantal vonden in handbike nieuwe kracht

Begin nu met bocce voor de Special Olympics!

Liveshow G-sportweekend Inside met Hans Kraay

Zoeken
De website wordt doorzocht
Sluit zoeken×