Direct door naar content
Trainers en begeleiders van sportclubs in de regio Nijmegen krijgen training in begeleiding van bijzondere sporters! afbeelding nieuwsbericht

Trainers en begeleiders van sportclubs in de regio Nijmegen krijgen training in begeleiding van bijzondere sporters!

06 november 2015

Trainers en begeleiders van sportclubs in de regio Nijmegen krijgen training in begeleiding van bijzondere sporters!

Een kind met autisme of gedragsproblematiek voelt zich vaak onbegrepen, wordt ten onrechte in een G-team ingedeeld of wordt aan zijn lot overgelaten in een regulier team. Vaak haken deze sporters dan ook op jonge leeftijd af in sport. Terwijl juist zij zoveel baat hebben bij de inspirerende kracht van sport- en bewegen.  

Om die reden nodigen Uniek Sporten regio Nijmegen, de gemeente Wijchen, de Gelderse Sport Federatie en Special Heroes sportclubs uit de gemeente Wijchen, Beuningen en Nijmegen met veel plezier uit om op dinsdagavond 8 december 2015 een themabijeenkomst “begeleiding van bijzondere sporters” bij te wonen! 

Programma
Op dinsdag 8 december bent u vanaf 18:30 uur welkom in het Kasteel van Wijchen (kasteellaan 9, Wijchen). Om 19:00 uur start het programma, waarin cursusleidster Lucia Dijkstra u leert bijzondere gedragingen die bijvoorbeeld voortkomen uit aandoeningen als autisme of ODD te herkennen en te begrijpen. Daarnaast leert u uw communicatie aan te passen aan een sporter met bijzonder gedrag en leert u structuur aan te brengen in o.a. de tijd en ruimte. Tot slot zal  er  kritisch gekeken  worden naar het eigen handelen binnen een training of wedstrijd. Tijdens de bijeenkomst zal ook een cluster 4 leraar uit het speciaal onderwijs aansluiten. Omstreeks 22:00 uur beëindigen we de avond. 

Aanmelden
Coaches en begeleiders van sportaanbieders uit de gemeenten Wijchen, Beuningen en Nijmegen kunnen zich voor woensdag 2 december aanmelden voor de cursus door een mail met daarin, naam, organisatie en contactgegevens te versturen aan Marjolein Peeters (m.peeters@unieksporten.nl). 

Mocht u specifieke vragen of ervaringen hebben die u wenst te delen op deze avond, dan kunt u dit ook aangeven bij uw aanmelding. Er zijn geen kosten verbonden aan deze themabijeenkomst. Wees er snel bij, want er is plek voor maximaal 25 deelnemers. Bij aanzienlijk meer aanmeldingen zal er een tweede cursusavond worden georganiseerd. 

Wij hopen u te zien op donderdagavond 10 december in het Kasteel van Wijchen (kasteellaan 9, Wijchen).

Terug naar nieuwsoverzichtAanbevolen berichten

Kijktip: Netflix-docu ‘Crip Camp’

Michiel bedacht een ‘blindengeleide robot’

De beste sporten met een meervoudige beperking

Zoeken
De website wordt doorzocht
Sluit zoeken×