Direct door naar content
Nijmegen rond 0-meting Uniek Sporten af afbeelding nieuwsbericht

Nijmegen rond 0-meting Uniek Sporten af

10 november 2015

Nijmegen rond 0-meting Uniek Sporten af! Tweehonderdtien mensen tussen de 4 en 65 jaar uit de zorg, het speciaal onderwijs, revalidatie en overige organisaties vulden de afgelopen periode een enquête in met betrekking tot hun wensen en behoeften t.a.v. aangepast sporten. Via dit bericht delen wij een aantal resultaten met jullie! 

Van de respondenten heeft 33% een lichamelijke beperking, heeft 27% een chronische aandoening en 24% gedragsproblematiek. 24% van de respondenten heeft overgewicht en 13% is obees. 27% van de ondervraagden geeft aan nooit te sporten.

Fitness, zwemmen en wandelen zijn de meest beoefende sporten. Slechts 23% is daarnaast lid van een sportvereniging en 38% van de respondenten geeft aan dat er sporten zijn die men wel zou willen volgen, maar waarvan dit om uiteenlopende redenen nog niet mogelijk is. 

Belangrijkste redenen om te sporten zijn gezondheid (87%), sociale contacten (57%) en plezierbeleving (48%). Redenen om niet te sporten zijn te duur (24%), ik weet niet waar (21%), ik heb geen zin/energie (18%) en ik kan geen mensen vinden om mee te sporten (17%). 

Fijne samenwerking
De 0-meting is uitgevoerd in samenwerking met Plan A Sport Nijmegen. Via deze weg bedanken wij hen van harte voor de zeer prettige samenwerking! 

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

“Uniek Sporten is het wapen voor meer paralympisch succes”

Dit model draagt haar prothese als kunst

Only Friends Twente breidt uit naar Almelo

Zoeken
De website wordt doorzocht
Sluit zoeken×