Direct door naar content
Running Blind bij Nijmegen Atletiek afbeelding nieuwsbericht

Running Blind bij Nijmegen Atletiek

30 november 2015

Op 10 oktober jl. hebben stg. Running Blind, Nijmegen Atletiek en Uniek Sporten een hardloopclinic georganiseerd voor mensen met een visuele beperking. Inmiddels zijn er meerdere trainingen op de vrijdagochtend op de atletiekbaan geweest.
 
Onlangs is het positieve besluit genomen dat er een vervolg wordt gegeven aan deze trainingen! Iedere vrijdagmorgen organiseert Nijmegen Atletiek om 10.00 uur onder leiding van trainer Hans Wijlemans een structurele hardlooptraining voor slechtzienden en blinden. De trainingen zijn bedoeld voor verbetering van de conditie en de looptechniek, maar zeker ook voor het vertrouwd raken met de buddy en het lotgenotencontact.
 
Voor lopers die op vrijdag niet kunnen maar die al enige loopervaring en vertrouwensband met een buddy hebben is er vanaf zondag 22 november de mogelijkheid om aan te sluiten bij een groep half gevorderde lopers die op dit moment ongeveer een half uur lopen. De groep traint elke zondag om
10.00 uur en de trainers zijn Koos Wiezer en Hans Elderson. De groep traint door tot eind februari 2016 met als doel dan ongeveer een uur aaneengesloten lopen.  Vanaf maart 2016 is een vervolg bij een van de vele trainingen bij Nijmegen Atletiek mogelijk.
 
Afhankelijk van de ambitie van de loper zullen we gezamenlijk zoeken naar de meest geschikte groep.
 
Voor mensen die nog geen loopervaring hebben en die niet op vrijdagmorgen mee kunnen trainen bestaat de mogelijkheid om in maart 2016 mee te doen aan de nieuwe starterscursus.
 
Nijmegen Atletiek biedt de blinde of slechtziende loper dus de mogelijkheid om gezamenlijk te trainen op de vrijdagochtend en afhankelijk van de ervaring en ambitie een integratie in een van de trainingsgroepen van Nijmegen Atletiek. Daarbij is een goede band met een of meer vaste buddy’s van belang. Hierbij is het ook mogelijk om meerdere keren per week te trainen
 
Voor vragen kun je mailen naar Peter Lindeman email of bellen 06-44522077.

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

“Uniek Sporten is het wapen voor meer paralympisch succes”

Dit model draagt haar prothese als kunst

Only Friends Twente breidt uit naar Almelo

Zoeken
De website wordt doorzocht
Sluit zoeken×