Direct door naar content
Word de Arjen Robben van de Paralympische Spelen! afbeelding nieuwsbericht

Word de Arjen Robben van de Paralympische Spelen!

28 januari 2016

In september worden de Paralympische Spelen gehouden in het Braziliaanse Rio de Janeiro. Twee weken lang strijden atleten uit de hele wereld in 22 verschillende sporten om de medailles. Ook het Nederlandse CP-voetbalteam is gekwalificeerd. Op het afgelopen Wereldkampioenschap zijn ze vierde geworden, dus het team telt mee!

Het bestaan van het Oranje CP-team is voor veel voetballers met cerebrale parese (CP) of niet aangeboren hersenletsel (NAH) nog onbekend. Terwijl er misschien geweldige talenten in Nederland rondlopen, die ons naar de Paralympische titel kunnen schieten. En die willen ze niet missen. Ondervind jij ook coördinatie problemen tijdens het voetballen? Misschien kom je dan wel in aanmerking!

Ze zijn dus op zoek naar jou! Ben jij een goede voetballer en heb je cerebrale parese of niet aangeboren hersenletsel? Zet dan de week van 15 tot en met 19 februari in je agenda! Het CP-team organiseert op die dagen op het trainingscentrum Papendal een open trainingsweek om nieuw talent te ontdekken.Je mag dan meetrainen met het Oranje CP-team.

Kom op één van de dagen langs en laat zien wat je kunt. Als je goed genoeg bent voor het niveau van het Nederlands team ga je misschien wel mee naar Rio de Janeiro en sta jij in september met een medaille om je nek! Word jij de Arjen Robben van de komende Paralympische Spelen? Schrijf je in voor de scoutingsdagen door een mail te sturen naar robin.janssen@knvb.nl

Over CP-voetbal
CP-voetbal bestaat in Nederland al 32 jaar. Het team is sinds 2005 een officieel KNVB team. Het wordt gespeeld door voetballers die als gevolg van een hersenbeschadiging een motorisch probleem hebben. Veel sporters hebben tijdens de geboorte een hersenverlamming gehad of op latere leeftijd een hersenbloeding, herseninfarct of hersentumor gekregen. Ook spelers die door een coma een licht motorisch probleem hebben, komen in aanmerking.

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

“Uniek Sporten is het wapen voor meer paralympisch succes”

Dit model draagt haar prothese als kunst

Only Friends Twente breidt uit naar Almelo

Zoeken
De website wordt doorzocht
Sluit zoeken×