Direct door naar content
Overname digitaal platform voor gehandicaptensport "Uniek Sporten" afbeelding nieuwsbericht

Overname digitaal platform voor gehandicaptensport "Uniek Sporten"

03 februari 2016

Met de overname van het digitale platform Uniek Sporten (website en app) door Fonds Gehandicaptensport, is de uitrol versneld. Mensen met een handicap kunnen met het platform (website en app) een geschikte vorm van sport of bewegen vinden. Daarnaast is er een community tussen actieve maar ook inactieve sporters met een handicap. 

Uniek Sporten is de verbindende schakel tussen de sportvraag en het sportaanbod. De overname wordt ondersteund door NOC*NSF en sluit aan bij het Landelijk Gehandicaptensportbeleid, Grenzeloos Actief. NOC*NSF zal samen met de initatiefnemers De Onderwijsspecialisten betrokken blijven bij de ontwikkeling en voortgang van Uniek Sporten. 

Ter gelegenheid van de 40e verjaardag van Fonds Gehandicaptensport in 2015 presenteerde Minister Edith Schippers dal het nieuwe gehandicaptensportbeleid “Grenzeloos Actief”. Destijds ondersteunde Fonds Gehandicaptensport de uitvoering van het nieuwe beleid door het aanbieden, samen met de 1% FairShare® partners, van het gezamenlijke cadeau voor de sporters met een handicap; het digitaal platform “Uniek Sporten” aan 20 WMO regio’s, Fase 1.

Met de overname van gisteren realiseert Fonds Gehandicaptensport nu Fase 2; de ambitie van De Onderwijsspecialisten om een verdere gefaseerde uitrol naar alle 43 WMO regio’s te realiseren. Het streven is om dit rond de Sportweek 2017 gerealiseerd te hebben. Fonds Gehandicaptensport stelt het digitale platform (website en app) kosteloos ter beschikking aan alle WMO regio’s. WMO regio's en/of gemeenten met interesse kunnen contact opnemen met Arjo Wijnhorst.

Arjo Wijnhorst en De Onderwijsspecialisten “Wij selecteerden Fonds Gehandicaptensport voor hun doorzettingsvermogen en lef. Wij vinden het super dat ons kindje, het digitale platform met app, tot volle wasdom wordt gebracht onder de vleugels van Fonds Gehandicaptensport. Tenslotte wil niemand buitenspel staan bij sport, dus het koppelen van vraag en aanbod was voor ons een persoonlijk ambitie. Door inzicht te geven in waar je kunt sporten, realiseren wij voor alle 1,7 miljoen mensen met een handicap, dat vinden waar je kunt sporten in de buurt net zo vanzelfsprekend als voor ieder ander”

Nike Boor, directeur Fonds Gehandicaptensport “Wij zijn trots op het initiatief van De Onderwijsspecialisten. Zij staan tussen de sporters. Hebben rond Arnhem bewezen wat de impact is. Want pas als iedereen met een handicap kan sporten in de buurt is voor ons allemaal de wedstrijd gewonnen”

Terug naar nieuwsoverzichtAanbevolen berichten

10 misverstanden over MS die ik steeds weer moet ontkrachten

Zelfstandig ‘vliegen’ met speciale brace

Olympic Festival: demonstratieduel rolstoelhandbal grote blikvanger op dag van inclusie

Zoeken
De website wordt doorzocht
Sluit zoeken×