Direct door naar content
Uniek Sporten in 2015, een bijzonder jaar en mooie ontwikkelingen! afbeelding nieuwsbericht

Uniek Sporten in 2015, een bijzonder jaar en mooie ontwikkelingen!

16 februari 2016

2015 was een bijzonder jaar waarin de ontwikkeling van Uniek Sporten een enorme vlucht heeft genomen op zowel landelijk, provinciaal en regionaal niveau. Zo werd het nieuwe digitale platform, met een eigen app, onder het toeziend oog van Minister Edith Schippers gelanceerd. Uniek Sporten ging van start in de regio’s Nijmegen, Apeldoorn en Rivierenland. Het ministerie van VWS kwam in het voorjaar op werkbezoek om te zien hoe Uniek Sporten werkt en welke resultaten er geboekt worden. Daarnaast kon met dank aan de provincie Gelderland gestart worden in de gemeenten Duiven, Lingewaard en Rozendaal.

In de regio Arnhem groeide het sportaanbod verder door én inmiddels zijn er 114 sportaanbieders actief. Zij bieden samen 159 activiteiten aan in 59 takken van sport om mensen met een beperking structureel te laten sporten en bewegen. Dit jaar werden 37 sportaanbieders door Uniek Sporten ondersteund waardoor naast de kwantitatieve groei, ook de kwalitatieve groei een belangrijk speerpunt blijft. Steeds meer mensen weten de weg te vinden naar het loket, met als resultaat dat ook dit jaar het aantal sportadviezen weer is toegenomen. Er werden regionaal 343 sportadviezen gegeven aan mensen met een beperking. Met o.a. ruim 4700 volgens op Twitter en 11.295 unieke bezoekers op de website werden via sociale media en de website meer mensen bereikt dan ooit. De sport-zoek-module op de website en app was de meest bezochte pagina.

Ruim 350 leerlingen van ruim 10 verschillende scholen voor (voortgezet) speciaal onderwijs deden mee aan verschillende schoolsportdagen. Ook werd in 2015 de Holiday Kick-off gehouden bij de Rijnhal in Arnhem. Naar schatting 250 kinderen konden deze dag ervaren hoe het is om in een rolstoel een parcours af te leggen of om geblinddoekt een route te lopen met blindenstok. De activiteiten werden aangeboden in samenwerking met de Gehandicaptenraad Westervoort.

In de voortgangsrapportage 2015 voor de regio Arnhem hebben we de belangrijkste resultaten op een rijtje gezet en kijken we kort vooruit naar de toekomst. 

Download: voortgangsrapportage 2015 regio Arnhem

 

Terug naar nieuwsoverzichtAanbevolen berichten

Band ENORM brengt met ‘Up’ unieke ode aan Nederlandse rolstoelbasketbalsters

Prominente sporters wagen zich aan rolstoelhandbal in Scheveningen

Word fitter, vrolijker en zelfstandiger met de School for Sport & Health

Zoeken
De website wordt doorzocht
Sluit zoeken×