Direct door naar content
Mevrouw Appels (87), hartpatiënt en fanatiek sportster! afbeelding nieuwsbericht

Mevrouw Appels (87), hartpatiënt en fanatiek sportster!

02 maart 2016

Mevrouw Appels is 87 jaar en is inmiddels al ruim 25 jaar lid bij sport- en spelvereniging “De Rikketikkers”, een sportinstuif voor hartpatiënten en patiënten met diabetes: “In 1990 kreeg ik een hartinfarct en belandde ik in het ziekenhuis. Gelukkig was er daar al goede begeleiding en dat was ontzettend belangrijk. Ook hoorde ik er goede verhalen over De Rikketikkers en kon ik daar terecht om verder te gaan met sporten en bewegen. Na 3 maanden in het ziekenhuis hield de revalidatie daar namelijk op. Er is na een infarct altijd angst om weer te gaan bewegen. Men is het vertrouwen kwijt in het eigen lichaam dat hen in de steek heeft gelaten." Arend Harmsen, secretaris van de vereniging, vult aan: “Ik had enorme angst om weer de deur uit te gaan en om weer te gaan bewegen.”

De vereniging stelt zich tot doel de lichamelijke conditie, het zelfvertrouwen en de sociale contacten van de leden te bevorderen. De sportavonden staan bij toerbeurt onder leiding van fysiotherapeuten van Fysiotherapie Ruesink uit Doesburg/Ellecom en er is altijd een gespecialiseerde verpleegkundige. De vereniging, die in 1982 is opgericht en de beschikking heeft over een eigen AED, is aangesloten bij de Hart & Vaatgroep, die samenwerkt met De Hartstichting. Mevrouw Appels: “Hier kunnen we onder deskundige begeleiding sporten in een veilige omgeving en dat geeft een prettig gevoel!” Ze kan het dan ook iedereen aanraden: “Je merkt al snel dat je veel meer kunt dan je eigenlijk denkt. Daarnaast is het makkelijk dat we samen sporten met lotgenoten en het is bovendien erg gezellig. Het gaat namelijk ook om de sociale contacten. Je kunt dit zelfs doen tot op hoge leeftijd.”

De Rikketikkers sporten op maandag van 18.30-19.30 uur en van 19.30-20.30 uur in sporthal De Hangmat, te Rheden. De invulling van het uur sporten bestaat uit een warming-up, rek-, kracht- en coördinatie oefeningen. Vervolgens zijn er spelvormen, zoals badminton, korfbal, volleybal, etc. Er wordt afgesloten met een cooling-down. Uiteraard wordt er rekening gehouden met ieders (on)mogelijkheden en worden vormen hierop aangepast.

Mevrouw Appels heeft vervolgens het laatste woord op een inspirerend bezoek aan deze bijzondere vereniging: “Sporten doe je voor je eigen gezondheid en ik sport drie keer per week. Ik heb ook niet altijd zin om te sporten, maar je moet je er gewoon toe zetten en daarnaast ook denken aan een gezonde voeding!”

Terug naar nieuwsoverzichtAanbevolen berichten

Paardrijden met een verstandelijke beperking? Bij speciale maneges raakt jouw kind vertrouwd met een paard

Zomer in eigen land: deze uitjes zijn heel toegankelijk!

Dit gebeurt er met je lichaam als je stopt met sporten

Zoeken
De website wordt doorzocht
Sluit zoeken×