Direct door naar content
In de gemeente Heumen staat niemand meer langs de zijlijn! afbeelding nieuwsbericht

In de gemeente Heumen staat niemand meer langs de zijlijn!

30 maart 2016

Meer mensen met een beperking structureel laten sporten, dat is wat de gemeente Heumen graag wil. Sport en bewegen is namelijk gezond, u bouwt sociale contacten op en het is leuk om te doen. Daarom sluit de gemeente Heumen net zoals de gemeente Nijmegen, Beuningen en Berg en Dal aan bij het sportservicepunt Uniek Sporten. Inwoners van de gemeente Heumen met een beperking kunnen bij Uniek Sporten terecht voor een passend sportadvies. Wethouder Ellen de Swart en wethouder Renske Helmer Englebert bekrachtigde deze samenwerking officieel door het ondertekenen van de samenwerkingsovereenkomst met de gemeente Nijmegen.

Nijmegen is in maart 2015 gestart met Uniek Sporten en zoekt nu regionale samenwerking met meer gemeenten. Wethouder Renske Helmer-Englebert (Nijmegen): "Door de handen ineen te slaan en te werken vanuit één herkenbaar sportservicepunt hopen we meer aangepaste sporters uit de regio te laten sporten. We hopen in de toekomst de regionale slagkracht te vergroten en met meer gemeenten uit de regio samen te gaan werken." Wethouder De Swart (Heumen): "Als gemeente vinden wij het belangrijk dat iedereen kan sporten of bewegen, ongeacht zijn of haar beperking. Daarom willen wij onze inwoners met een beperking helpen bij het vinden van een geschikt bewegings- of sportaanbod en onze sportverenigingen ondersteunen als zij willen starten met een aanbod gericht op aangepast sporten. Daarom zijn wij aangehaakt bij de regionale aanpak van Uniek Sporten. Door regionaal samen te werken kunnen we gebruik maken van een breder sportaanbod en zo mensen met een beperking dichter bij huis laten sporten."

Voor wie is Uniek Sporten?
Uniek Sporten is er voor kinderen, jongeren, volwassenen en senioren tot 65 jaar met een beperking. Het gaat hierbij om mensen met een auditieve- (doof/slechthorend), lichamelijke-, verstandelijke-, psychische-, visuele- (blind/slechtziend) en/of meervoudige beperking en om mensen met niet aangeboren hersenletsel, een chronische aandoening of gedragsproblematiek.

Wat doet Uniek Sporten?
Uniek Sporten geeft mensen een passend sportadvies. Op de website www.unieksporten.nl vindt u het aanbod van sportaanbieders uit de regio. Voor meer informatie en advies kunt u ook contact opnemen met Uniek Sporten via info@unieksporten.nl of telefonisch via 024-3293131. 

Uniek Sporten begeleidt en ondersteunt ook sportaanbieders die een aangepast sportaanbod hebben of hiermee willen starten. Kijk voor meer informatie op www.unieksporten.nl.

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

De sportieve ambassadeur neemt je mee!

Man zonder benen beklimt berg in Nepal

Irma Sluis in nieuw tv-programma met doven

Zoeken
De website wordt doorzocht
Sluit zoeken×