Direct door naar content
Kom ook in 2016 naar de zeildagen van WSV Giesbeek! afbeelding nieuwsbericht

Kom ook in 2016 naar de zeildagen van WSV Giesbeek!

15 april 2016

De afgelopen jaren organiseerde Watersportvereniging Giesbeek in samenwerking met Sailability Nederland speciale zeildagen voor mensen met een beperking. Dit bleek een groot succes. In 2014 waren er verdeeld over 10 zeildagen 23 deelnemers die in totaal 55 keer het water opgingen om te zeilen. Zij werden begeleid door 16 enthousiaste vrijwilligers. In 2015 stegen de aantallen gigantisch. Verdeeld over 14 zeildagen waren er 52 deelnemers die in totaal 81 keer het water opgingen om te zeilen. Het aantal vrijwilligers verdubbelde naar maar liefst 32 om mensen met een beperking een onvergetelijke ervaring te bieden!

Toegankelijkheid
Laat je handicap achter op de steiger! Dat is de slogan van Sailability en letterlijk van toepassing bij WSV Giesbeek. Een rolstoelvriendelijke haven met eenvoudig te bereiken steiger en vele vrijwilligers die je helemaal begeleiden van A tot Z. Kortom, zeilen is voor iedereen geschikt. Ongeacht je beperking! Sigrid Scholten (26) bijvoorbeeld, zij heeft spastische quadriplegie en is volledig rolstoelafhankelijk: "Ik heb voor het eerst gezeild, dat was super gaaf om te doen. Ik mocht ook echt zelf sturen en dat was nog best lastig. Daarbij heb ik ook een boel nieuwe termen geleerd. Het is echt een aanrader om het zelf ook eens te doen."

Samenwerking
In 2015 heeft RSR revalidatieservice toegezegd materialen voor aanpassing te willen leveren en mee te denken in de optimalisering van het zeilcomfort voor de deelnemers. Dit heeft geresulteerd in de levering en plaatsing van twee hoofdsteunen. 

Metaalbedrijf Morriën Lasvast uit Spankeren heeft een plaat gemaakt om veilig met je rolstoel van de steiger op het vlot te rijden. Zodoende is de accommodatie nog meer rolstoelvriendelijk dan voorheen!

Speciale zeildagen in 2016
Ook komend jaar kunnen mensen met een beperking kennismaken met zeilen of hun deelname van de afgelopen jaren voortzetten. Onder begeleiding van deskundige vrijwilligers en tegen een vergoeding van €15,- per persoon kun je 90 minuten zeilen. Vanaf de maand mei t/m september organiseert Watersportvereniging Giesbeek 12 speciale zeildagen:

Mei:
Zaterdag 7 (open dag)
Zondag 22
Zaterdag 28

Juni:
Zaterdag 18
Zondag 26

Juli:
Zondag 10
Zaterdag 23
Zaterdag 30

Augustus:
Zondag 7
Zaterdag 20

September:
Zondag 11
Zaterdag 24

Meer informatie
Kom naar de zeildagen bij WSV Giesbeek op het Rhederlaag! Ben je nieuwsgiering, wil je meer informatie of aanmelden? Neem dan contact op met Marga Salemink (06-50588399 of aangepastzeilen@wsvgiesbeek.nl). 

WSV Giesbeek is ook te volgen via Twitter: @aangepastzeilen  

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

De sportieve ambassadeur neemt je mee!

Man zonder benen beklimt berg in Nepal

Irma Sluis in nieuw tv-programma met doven

Zoeken
De website wordt doorzocht
Sluit zoeken×