Direct door naar content
Nieuw in Nijmegen: G-gymturnen afbeelding nieuwsbericht

Nieuw in Nijmegen: G-gymturnen

07 april 2016

Speciaal, maar ook heel cool, is het sportuur voor kinderen en jongeren met een verstandelijke beperking die heel graag willen gymmen en turnen. Deze jongeren kunnen sinds kort elke maandag van 15.15 tot 16.15 uur terecht in de gymzaal van de Talita Koemi school, Burgemeester Daleslaan 1 te Nijmegen.

Onder begeleiding van gemotiveerde en gediplomeerde lesgevers wordt er bewogen in een veilige en uitdagende omgeving. We gaan bijvoorbeeld hangen in de ringen, rollen over de mat, in de trampoline springen en nog veel meer. De lessen worden gegeven in kleine groepjes en de oefeningen worden aangepast aan het niveau, de leeftijd en capaciteiten van elke sporter.

Ons hoogste doel is deze sporters plezier te laten hebben in het bewegen, hun motorische mogelijkheden te verbreden en de kans op blijvende sportdeelname te vergroten. En enkelen van hen worden nu al opgeleid voor deelname aan de Special Olympics die begin juli in Nijmegen, Wijchen en Berg en Dal worden georganiseerd.

Zowel kinderen van de basisschool als jongeren van het voortgezet onderwijs zijn welkom. Er kunnen 2 gratis proeflessen worden gevolgd om te ervaren hoe leuk het is. Voor meer informatie en aanmelding neem contact op met: sophie@oranjeblauw.nl

De organisatie van dit geheel is ontstaan door Cool Sporten, een samenwerkingsverband tussen CGV Oranje Blauw, Stichting Koprol en Hazenkamp Gymsports met medewerking van Uniek Sporten (het regionaal Sportservicepunt aangepast sporten), de Gelderse Sport Federatie en Sportservice Nijmegen.

Terug naar nieuwsoverzichtAanbevolen berichten

Semi-autonome auto geeft coureur met dwarslaesie zelfstandigheid terug

Word circusartiest bij het circustheater!

Hoe kies je een sport voor jouw kind met autisme?

Zoeken
De website wordt doorzocht
Sluit zoeken×