Direct door naar content
Mathieu Maanders zet grote stappen bij Feelgoodclub Aerofitt in Duiven afbeelding nieuwsbericht

Mathieu Maanders zet grote stappen bij Feelgoodclub Aerofitt in Duiven

09 mei 2016

Een paar maanden geleden ben ik op goed geluk bij Feelgoodclub AeroFitt in Duiven binnen gereden. Waarom? Omdat mijn fysiotherapeut mij niet meer kan ondersteunen in de bewegingszorg die ik nodig had met mijn aangeboren progressieve spierziekte. Door deze spierziekte ben ik genoodzaakt om mezelf ruim 80% van de dag in mijn elektrische rolstoel voort te bewegen. Tevens is het door de wijzigingen bij de zorgverzekeraars niet meer te betalen om drie keer per week fysiotherapeutische behandelingen te ondergaan. Veel van deze kosten komen voor eigen rekening van de persoon zelf. 

Bij binnenkomst en na het persoonlijke gesprek met personal trainer Frank Versteege was ik er volledig van overtuigd dat ik hier te maken had met een profesionele organisatie. Hier zijn vriendelijkheid, enthousiasme, deskundigheid, behulpzaamheid en het vermogen om mee te willen en kunnen denken de gewoonste zaak van de wereld. 

Na het persoonlijke gesprek heb ik met Frank en later met een aantal andere personal trainers de eerste stapjes gezet naar de mogelijkheid om te blijven bewegen. Op mijn eigen tempo, volgens mijn eigen wensen, maar met de deskundigheid die ik tot voor kort alleen maar binnen de revalidatiezorg ervaarde.

Onlangs heb ik voor het eerst in vijf jaar weer eens in het zwembad gelegen. Bij Feelgoodclub AeroFitt zit een verwarmt en volledig toegankelijk zwembad waarvan ook mensen met een beperking zoals ik gebruik kunnen maken. De afgelopen jaren is dit zwemmen voor mij onmogelijk geweest, maar door de stappen die ik door de training bij Feelgoodclub Aerofitt heb kunnen zetten is ook deze stap voor mij mogelijk geworden.

Feelgoodclub AeroFitt is, naar mijn mening, een organisatie waar vele bedrijven, personen en instellingen een voorbeeld aan kunnen nemen. Zij kijken verder dan de rolstoel of de handicap. Zij kijken naar wat de persoon wil, kan en wat zijn eigen persoonlijke doel is.

Heb jij ook een inspirerend verhaal op gebied van sport en bewegen voor mensen met een beperking en wil je die graag delen? Wil je meer informatie over aangepast sporten? Neem dan contact op.

 

Terug naar nieuwsoverzichtAanbevolen berichten

10 misverstanden over MS die ik steeds weer moet ontkrachten

Zelfstandig ‘vliegen’ met speciale brace

Olympic Festival: demonstratieduel rolstoelhandbal grote blikvanger op dag van inclusie

Zoeken
De website wordt doorzocht
Sluit zoeken×