Direct door naar content
Nederlands CP-voetbalteam oefent bij Jonge Kracht in Huissen afbeelding nieuwsbericht

Nederlands CP-voetbalteam oefent bij Jonge Kracht in Huissen

18 mei 2016

Het Nederlands CP-voetbalteam heeft zich gekwalificeerd voor de Paralympische Spelen. In september strijdt de ploeg in Rio de Janeiro om de medailles, net als vele andere atleten uit de hele wereld die hun land vertegenwoordigen in 22 verschillende sporten. Nederland reikte op het voorbije wereldkampioenschap tot de vierde plaats en telt dus mee op het wereldtoneel.

CP-voetbal wordt gespeeld door voetballers die als gevolg van een hersenbeschadiging een motorisch probleem hebben. De beschadiging is meestal het gevolg van een geboortetrauma (Cerebrale Parese). In aanmerking komen ook voetballers die op latere leeftijd een hersenbloeding, herseninfarct of hersentumor hebben gehad. Spelers die in coma hebben gelegen en hier een licht motorisch probleem aan hebben overgehouden behoren eveneens tot de doelgroep.

Er wordt gespeeld volgens de regels van de FIFA, waarbij enkele spelregels (géén buitenspel en inrollen) zijn aangepast. De spelers van het Nederlands CP-voetbalteam spelen allen voetbal bij een reguliere club. 

In aanloop naar deze Paralympics oefent het CP-voetbalteam tegen de A1 van Jonge Kracht. Een unieke kans voor Jonge kracht, waar de club dan ook erg blij mee is. De wedstrijd vindt plaatst op zaterdag 4 juni om 11.00 uur. De begeleiding van Jonge Kracht bestaat uit Barry Heijse en Mitch Janssen en de scheidsrechter voor deze wedstrijd is Remon Evers.

Voor de wedstrijd wordt het Wilhelmus en het Huissense Volkslied gespeeld. Na afloop van de wedstrijd is er een gezamenlijke lunch voor het CP team en Jonge Kracht.

Kom jij Jonge Kracht en het CP-voetbalteam ook aanmoedigen? Iedereen is van harte uitgenodigd om te komen kijken op sportpark Schalkshof, Bloemstraat 93 Huissen.

Terug naar nieuwsoverzichtAanbevolen berichten

Band ENORM brengt met ‘Up’ unieke ode aan Nederlandse rolstoelbasketbalsters

Prominente sporters wagen zich aan rolstoelhandbal in Scheveningen

Word fitter, vrolijker en zelfstandiger met de School for Sport & Health

Zoeken
De website wordt doorzocht
Sluit zoeken×