Direct door naar content
Uniek Sporten nu ook in Amsterdam! afbeelding nieuwsbericht

Uniek Sporten nu ook in Amsterdam!

03 juni 2016

Vanmiddag lanceerde wethouder Van der Burg de website en app van Uniek Sporten voor de gemeente Amsterdam. Vanaf nu kan iedereen met een beperking in Amsterdam een geschikte vorm van sport of bewegen in de buurt vinden. De lancering vond plaats tijdens het symposium ‘Wetenschap en Aangepast Sporten: trainen en leren voor optimaal presteren’ bij Reade. Daar nam de wethouder namens de gemeente Amsterdam de website en app officieel in gebruik. Uniek Sporten is een initiatief van het Fonds Gehandicaptensport in samenwerking met de gemeente Amsterdam, Reade en De Omslag.

In de app en op de website van Uniek Sporten kan iedereen een geschikte vorm van sport of bewegen in de buurt vinden. Gebruikers kunnen het sportaanbod zien, filmpjes van de sport bekijken en de locatie, tijden en contactpersonen vinden. Ook bevat de app het laatste nieuws op het gebied van aangepast sporten en de agenda van lokale en landelijke evenementen en activiteiten. Iedereen kan de app gratis downloaden in de App Store en via Google Play.

Uniek Sporten is inmiddels actief in diverse regio’s. De komende maanden zullen daar verschillende regio’s bijkomen verspreid over heel Nederland. De ambitie van Uniek Sporten is om eind 2017 het aanbod van heel Nederland in kaart te hebben. 

Wethouder Van der Burg: “Dit initiatief van Fonds Gehandicaptensport is een belangrijke stap in het inzichtelijk maken van de mogelijkheden voor mensen met een beperking om te sporten. Door de samenwerking van Fonds Gehandicaptensport, onze regio, de gemeenten en de buurtsportcoaches hebben we dit voor elkaar gekregen. Samen, als één team, hoeft niemand buitenspel te staan”.

Nike Boor, directeur van Fonds Gehandicaptensport: “Dit is een belangrijke stap voor de gehandicaptensport in Nederland. Ik ben trots op de lancering in Amsterdam. Fonds Gehandicaptensport zorgt dat Uniek Sporten zich gaat ontwikkelen. Hierin werken we samen met NOC*NSF en sluiten we aan bij het landelijke programma Grenzeloos Actief, met het doel dat gehandicaptensport vanzelfsprekend wordt. Want pas als iedereen kan sporten en niemand buitenspel staat, is voor ons allemaal de wedstrijd gewonnen“.

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

Only Friends Twente breidt uit naar Almelo

Zo ziet een inclusieve sportvereniging eruit

100 helden finishen Onbeperkte Elfstedentocht

Zoeken
De website wordt doorzocht
Sluit zoeken×