Direct door naar content
Voetbalclinic Bartimeus bij ZVV'56 afbeelding nieuwsbericht

Voetbalclinic Bartimeus bij ZVV'56

13 juni 2016

Op woensdag 1 juni jl. vond er op Sportpark Zevenhuizen een bijzonder evenement plaats. Voor de jongeren van Bartimeus uit Zeist werd in samenwerking met ZVV’56 uit Apeldoorn een leuke voetbalclinic gegeven.

Gedurende het voetbalseizoen trainden de jongeren elke laatste dinsdag van de maand, onder begeleiding van de trainers van het G-Jeugdvoetbal bij ZVV’56, in de zaal bij Bartimeus in Zeist. Bartimeus is een instelling voor mensen met een visuele beperking. Om het voetbalseizoen feestelijk af te sluiten is de groep naar Apeldoorn afgereisd om op een echt voetbalveld te kunnen trainen.

Ondanks dat er door het KNMI code geel was afgekondigd, bleef het de gehele middag en begin van de avond prachtig weer. Daardoor kon de training strak om 16:00 beginnen. Nadat de warming-up achter de rug was werd er een uur lang geoefend op positiespel en het afwerken op goal. Het enthousiasme was toen al groot, maar werd nog groter toen er een bakje patat en drinken klaar stond. Zo konden alle spelers van de gelegenheid gebruik maken om even uit te rusten voor de wedstrijd die later op het programma stond.

De wedstrijd werd gespeeld door FC Ganz, de jongeren van Bartimeus wonen aan de Ganzenstraat, en een combinatieteam van JG1 en JG2 van ZVV’56. Deze wedstrijd ging behoorlijk gelijk op, iedereen ging vol in de strijd om de wedstrijd te winnen. Uiteindelijk floot de scheidsrechter af bij een 3-3 stand en moesten er penalty’s genomen worden. Deze nam FC Ganz net iets beter waardoor zij met de drie punten weer terug naar Zeist gingen.

Uiteraard waren alle voetballers die dag winnaars, want de inzet van iedereen was groots. Dat vond ook Betsy van Huizen van de KNVB die aan alle spelers een vaantje uitreikte als aandenken. Met een ijsje in de hand werd deze geslaagde dag verkoelend afgesloten.

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

Only Friends Twente breidt uit naar Almelo

Zo ziet een inclusieve sportvereniging eruit

100 helden finishen Onbeperkte Elfstedentocht

Zoeken
De website wordt doorzocht
Sluit zoeken×