Direct door naar content
Overbetuwe wandelt mee met de wandel3daagse Special Olympics afbeelding nieuwsbericht

Overbetuwe wandelt mee met de wandel3daagse Special Olympics

14 juni 2016

Tom Peters (27) & Brian van den Berg (25), woonachtig in Andelst zijn actieve wandelaars binnen de gemeente Overbetuwe. Vooral Brian heeft veel wandelervaring. Hij gaat eind juni naar Denemarken samen met zijn vader en oom om een aantal wandeltochten van 20-25 km per dag te lopen. Brian heeft al vaker in het buitenland gelopen en dit wordt zelfs het achtste land waar hij gaat wandelen. 

Beide mannen hebben een verstandelijke beperking en nemen voor de eerste keer deel aan de wandel3daagse met de afstand van 5 km. Tom is helemaal niet gespannen voor het grote wandelevenement. Brian vindt de wandel3daagse iets spannender. Maar omdat hij samen met goede bekenden, waaronder begeleider Francie van zorginstelling de Kroon deelneemt, vindt hij het minder spannend. Wat Brian ook erg leuk vindt aan de wandel3daagse is dat Frans Bauer optreedt bij de openingsceremonie, “Echt een feestje en ik krijg uiteindelijk ook nog een medaille”. 

Wandel3daagse 
De Stichting Special Olympics 2016 introduceert naast de 18 toernooisporten ook de Wandel3daagse. Op 1, 2 en 3 juli wordt er een wandeling aangeboden (2,5 – 5 of 25 km) door respectievelijk Nijmegen, Groesbeek en Wijchen. Op 1 juli zou de tocht eindigen in het Goffertstadion waar iedereen vervolgens de openingsceremonie kan meemaken. Wandelaars met een verstandelijke beperking lopen samen met hun begeleiders mee. Wandelen is gezellig en gezond, maar ook toegankelijk. Kortom, wandelen is voor iedereen geschikt. Ongeacht je beperking!

“Wandelen is gezellig”
Niet alleen het wandelen is belangrijk voor Tom en Brian, maar ook de sociale contacten met de groep geven een goed gevoel. “Het is gezellig om met anderen te wandelen en we hebben altijd veel lol met elkaar”. Brian heeft al heel veel afstanden gelopen, maar hij heeft maar één keer blaren gehad. Hij voorkomt dit door van te voren zijn voeten goed in te tapen. Tevens zorgt hij voor goede wandelspullen zoals goede schoenen, sokken en een tas. 

“Gezond en in de buitenlucht”
Wandelen levert Brian en Tom dus veel op en tot slot voegen de heren nog toe: “Ik vind het fijn om lekker buiten te bewegen” en “het houdt je gezond en je loopt er ook meteen wat calorieën af!” Dat is één van de redenen waarom beide mannen andere mensen aanraden om ook te gaan wandelen! 

Uniek Sporten wenst alle wandelaars heel veel succes toe! 

Heb jij ook een inspirerend verhaal op gebied van sport en bewegen voor mensen met een beperking en wil je die graag delen? Wil je meer informatie over aangepast sporten? Neem dan contact op.

Terug naar nieuwsoverzichtAanbevolen berichten

10 misverstanden over MS die ik steeds weer moet ontkrachten

Zelfstandig ‘vliegen’ met speciale brace

Olympic Festival: demonstratieduel rolstoelhandbal grote blikvanger op dag van inclusie

Zoeken
De website wordt doorzocht
Sluit zoeken×