Direct door naar content
Unieke Sporten nu ook in de regio Noord-Limburg afbeelding nieuwsbericht

Unieke Sporten nu ook in de regio Noord-Limburg

28 juni 2016

Vandaag zijn de website en app van Uniek Sporten, een initiatief van Fonds Gehandicaptensport, voor de regio Noord-Limburg (steunpunt Iedereen Kan Sporten) gelanceerd. Dit gebeurde tijdens de Provinciale Dance Battle Special Heroes in Venlo. Daar nam wethouder Henk Brauer namens Iedereen kan Sporten de website en app officieel in gebruik, zodat iedereen met een handicap in de regio Noord-Limburg makkelijker een geschikte vorm van sport of bewegen kan vinden!

De app en website van Uniek Sporten gidsen je naar een geschikte vorm van sport of bewegen, bij jou in de buurt. Je kunt het sportaanbod zien, filmpjes van de sport bekijken en de locatie, tijden en contactpersonen vinden. Ook vind je er het laatste nieuws op het gebied van aangepast sporten en de agenda van lokale en landelijke evenementen en activiteiten. Ga naar www.unieksporten.nl om de website te bekijken of download de app gratis in de App Store en Google Play.

De sportzoeker Uniek Sporten is inmiddels actief in diverse regio’s. De komende maanden zullen daar verschillende regio’s bijkomen verspreid over heel Nederland. De ambitie is om eind 2017 het aanbod van heel Nederland in kaart te hebben.

Henk Brauer: “Dit initiatief van Fonds Gehandicaptensport is een belangrijke stap in het inzichtelijk maken van de mogelijkheden voor mensen met een handicap om te sporten. Fonds Gehandicaptensport, Iedereen Kan Sporten Noord-Limburg, onze regio, de gemeenten en de regioconsulenten verdienen allen een groot compliment. Alleen door deze samenwerking hebben we dit voor elkaar gekregen. Samen, als één team, hoeft niemand buitenspel te staan”.

Nike Boor, directeur van Fonds Gehandicaptensport: “Dit is een belangrijke stap voor de gehandicaptensport in Nederland. Ik ben trots op de lancering in deze regio. Fonds Gehandicaptensport zorgt dat Uniek Sporten zich gaat ontwikkelen. Hierin werken we samen met NOC*NSF en sluiten we aan bij het landelijke programma Grenzeloos Actief, met het doel dat gehandicaptensport vanzelfsprekend wordt. Want pas als iedereen kan sporten en niemand buitenspel staat, is voor ons allemaal de wedstrijd gewonnen“.

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

“Uniek Sporten is het wapen voor meer paralympisch succes”

Dit model draagt haar prothese als kunst

Only Friends Twente breidt uit naar Almelo

Zoeken
De website wordt doorzocht
Sluit zoeken×