Direct door naar content
Goud voor G-hockeyers MHC Bemmel 800 afbeelding nieuwsbericht

Goud voor G-hockeyers MHC Bemmel 800

04 juli 2016

MHC Bemmel 800 heeft afgelopen weekend groot succes geboekt op de Special Olympics Nationale Spelen, gehouden rondom Nijmegen. De debuterende Lingewaardes grepen daar met allebei de teams het goud.

Na een prachtige openingsceremonie op vrijdag 1 juli waarbij het Olympisch vuur werd ontstoken en Frans Bauer er samen met 2400 sporters er een feestje van maakte, begon zaterdag het sportieve gedeelte. “Het hele weekend was één groot feest, maar dat iedereen met een gouden medaille naar huis mag, maakt het natuurlijk extra gaaf”, vertelt coach Erna van der Wielen enthousiast. Op beide dagen waren de Bemmelse G-hockeyers te sterk voor de tegenstanders en werd de ene na de andere wedstrijd gewonnen. Het was ontzettend hard werken en het weer werkte niet altijd mee, maar de G-hockeyers waren niet bang voor een beetje regen. “De spanning nam op zondag steeds meer toe, maar Bemmel bleef winnen. Iedereen steeg boven zichzelf uit, ook de spelers die nooit hadden verwacht dat ze zouden scoren deden dat.” Op het erepodium kregen alle spelers van MHC Bemmel 800 een welverdiende gouden plak onder het toeziend oog van familieleden. Meedoen is natuurlijk belangrijker dan winnen, maar met twee teams eerste worden, terwijl je voor de eerste keer mee doet, maakt het wel speciaal. 

De G-hockeyers kijken terug op een prachtig toernooi, waarbij ze zichzelf overtroffen hebben tijdens de eerste deelname aan de Special Olympics. Over twee jaar staat MHC Bemmel 800 er zeker weer! 

Terug naar nieuwsoverzichtAanbevolen berichten

Paardrijden met een verstandelijke beperking? Bij speciale maneges raakt jouw kind vertrouwd met een paard

Zomer in eigen land: deze uitjes zijn heel toegankelijk!

Dit gebeurt er met je lichaam als je stopt met sporten

Zoeken
De website wordt doorzocht
Sluit zoeken×