Direct door naar content
Marathon Paralympische Stad Arnhem afbeelding nieuwsbericht

Marathon Paralympische Stad Arnhem

14 mei 2014

Javier Conde, voormalig Spaans paralympiër, komt op 1 juni aanstaande op Valkenhuizen (Beukenlaan 15 te Arnhem) om 10.00 uur zijn 23ste marathon lopen in het kader van Marathons van Solidariteit. Javier heeft tijdens zijn carrière onder andere 7 gouden en 3 zilveren medailles gewonnen tijdens vijf Paralympics. Toen hij in 2009 stopte wilde hij graag iets terug doen voor de maatschappij en ontstond dit veelomvattend project.

Hij besloot een wereldrecord te vestigen in het lopen van Marathons van Solidariteit. Dat record houdt in dat hij in 28 steden over de hele wereld, die in het verleden hostcity zijn geweest voor de Olympische spelen of de Paralympics, marathons loopt. Dit doet hij door deelname aan Marathons die er gehouden worden óf hij loopt op een gecertificeerde 400 meter baan 42 kilometer (105 rondes) hard. Hij doet hier ongeveer 4 uur over.

Javier is hiermee in 2010 begonnen en inmiddels is hij al acht keer de wereld over gegaan. Hij heeft al 300.000 km aan reizen erop zitten en ruim 30.000 km al hard gelopen! Zijn doel is om overal waar hij loopt, grote bedragen aan sponsorgelden aan goede doelen en NGO's te kunnen schenken. Met zijn Marathon van solidariteit in Arnhem zal Javier een schenking doen aan het Dushi huis in Ellecom.

Arnhem (Paralympische Zomerspelen in 1980) wordt stad nummer 23, maar aangezien Arnhem als enige hostcity geen Marathon stad is, hebben we gekozen voor de atletiekbaan op Valkenhuizen. Deze voldoet aan alle eisen die gesteld worden door de Internationale Paralympics Comité. Javier komt met een kleine delegatie atleten naar Arnhem, waaronder Jon Salvador (recordman van de Sahara Marathon in 2011 en winnaar van 5 medailles tijdens de Wereldspelen voor Politie en Brandweer in New York 2011 en in Belfast 2013). Deze atleten gaan sowieso met Javier de volledige Marathon op Valkenhuizen lopen. Zij zouden het bijzonder op prijs stellen wanneer er Nederlandse hardlopers/ marathonlopers (een aantal km) met hun mee zouden willen lopen en wanneer er veel publiek zou komen kijken. Dit is namelijk een bijzonder motiverende factor!

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

Dit model draagt haar prothese als kunst

Only Friends Twente breidt uit naar Almelo

Zo ziet een inclusieve sportvereniging eruit

Zoeken
De website wordt doorzocht
Sluit zoeken×