Direct door naar content
Innovatieavond aangepast sporten in Arnhem afbeelding nieuwsbericht

Innovatieavond aangepast sporten in Arnhem

04 augustus 2016

Op donderdagavond 22 september organiseert Sportbedrijf Arnhem samen met Uniek Sporten regio Arnhem een innovatieavond bij Klimmendaal Revalidatiespecialisten in Arnhem (Heijenoordseweg 5, Arnhem). Het thema van deze avond is innovatie in de markt van aangepast sporten. Mensen met een chronische of lichamelijke beperking zijn vaak afhankelijk van technische innovaties om volwaardig deel te kunnen nemen aan de maatschappij. En er kan tegenwoordig veel. Onder (potentiële) sporters en sportaanbieders is er helaas ook nog veel onbekendheid.

De innovatie avond is voor alle partijen een combinatie van luisteren, meepraten en meedoen. We wisselen sprekers af met de mogelijkheid om te discussiëren en technische innovaties te bekijken en eventueel uit te proberen. We verwachten deelnemers vanuit innovatieve bedrijven, sportverenigingen, zorginstellingen, scholen en gemeenten uit de regio Arnhem. Vragen die tijdens de avond onder andere aan de orde komen zijn:

Hoe staan we er nu voor en hoe over enkele jaren? Zijn we straks geen vereniging meer maar een beweegcentrum of andersom? Zijn er straks alleen nog 1000+ organisaties? Is er voldoende expertise binnen de organisatie voor chronisch en lichamelijke beperkingen? En hoe zou je dit kunnen verbeteren?

Tijdens de avond laten we technische innovaties zien voor mensen met een chronische of lichamelijke beperking. Graag nodigen we je uit om aanwezig te zijn.

Het volledige programma ziet er als volgt uit:

 • 17.45 uur: Ontvangst eerste gasten met een lunch, op basis van voorinschrijving.
 • 18.15 uur: Ontvangst overige gasten met koffie of thee.
 • 18.25 uur: Woord van welkom door Albert Matthijssen, directeur Sportbedrijf Arnhem.
 • 18.30 uur: Korte inleiding Klimmendaal Revalidatiespecialisten. Wat doen zij aan innovatie?
 • 18.40 uur: Arjo Wijnhorst van Uniek sporten laat een doorkijk zien naar de markt in de toekomst d.m.v. cijfers en wat doet Uniek Sporten vernieuwde media.
 • 19.00 uur: Driegesprek met mensen van RSVV en Formupgrade en Wim Ludeke.
 • 19.30 uur: Paralympisch basketbalster.
 • 19.45 uur: Pauze
 • 20.00 uur: In groepjes kijken wat we voor elkaar kunnen betekenen. Hoe staan we er voor? Hoe gaan we verder? Wat kunnen we van elkaar leren? Kunnen we elkaars expertise inzetten?
 • 20.45 uur: Plenaire terugkoppeling
 • 21.15 uur: Afsluiting
 • 21.30 uur: Borrel, netwerken en uitproberen

Van 17 t/m 25 september 2016 is het weer de Nationale Sportweek. De Nationale Sportweek is een landelijk sportevenement dat een week lang in Nederland sporten in de etalage zet en laat zien hoe gezond en vooral leuk sporten en bewegen is. Kijk in onze agenda wat er deze week allemaal te doen is in de regio Arnhem.

Terug naar nieuwsoverzichtAanbevolen berichten

Band ENORM brengt met ‘Up’ unieke ode aan Nederlandse rolstoelbasketbalsters

Prominente sporters wagen zich aan rolstoelhandbal in Scheveningen

Word fitter, vrolijker en zelfstandiger met de School for Sport & Health

Zoeken
De website wordt doorzocht
Sluit zoeken×