Direct door naar content
Gratis rolstoeltrainingen voor jong en oud! afbeelding nieuwsbericht

Gratis rolstoeltrainingen voor jong en oud!

13 september 2016

Zit jij in een rolstoel, maar weet je niet goed hoe je ermee om moet gaan? Meld je dan aan voor de gratis rolstoeltrainingen in oktober van Sportloket West-Brabant! Op vijf zaterdagen in oktober van 1 t/m 29 oktober 2016 van 11.00 - 12.30 uur (Sporthal Arkendonk, Zwanendonk 42, 4907 ZJ Oosterhout) wordt er samen volop geoefend om optimaal gebruik te maken van je rolstoel. Ook maak je kennis met verschillende rolstoelsporten. Voor aanmelden en/of meer informatie mail naar info@sportloketwestbrabant.nl of bel naar 076-5233555.

Sinds vijf jaar zit ik in een rolstoel. Vorig jaar heb ik deelgenomen aan de rolstoeltraining van Sportloket West-Brabant. Een stap die veel voor mij in gang heeft gezet!!  “De begeleiding tijdens de rolstoeltraining was super. Er werd goed rekening met wat ik wel en niet kan. De rolstoeltraining beveel ik iedereen aan. Het biedt zoveel extra. Je denkt dat je in zo’n rolstoel zit en er alles mee kan, maar dit valt tegen. De training is hierbij een positieve uitkomst. Je zit de hele dag thuis, maar op een gegeven moment heb je dat extra zetje gewoon echt nodig. De rolstoeltraining heeft mij dat extra zetje gegeven. In het begin vroeg ik me nog af wat de meerwaarde voor mij precies zou zijn, maar die vraag is zeker beantwoord. De training heb ik dan ook met een heel positief gevoel afgesloten.

Ik wilde zien wat het voor mij inhield, wat de meerwaarde voor mij zou zijn. Je zit dag in dag uit in de rolstoel en als er meer mogelijkheden zijn, sta ik daarvoor open. Nu beoefen ik een sport, namelijk zitvolleybal. Een stap die ik vroeger nooit had durven nemen. Veel sporten leken mij leuk. Gelukkig kwamen er een aantal sporten aan bod tijdens de rolstoeltraining. Zo ben ik bij zitvolleybal uitgekomen. Dit doe ik met een vaste groep en dat is altijd heel gezellig. Naast de sport die ik heb gevonden, kan ik nu ook optimaal omgaan met mijn rolstoel. Ook ben ik bij het UWV terecht gekomen en heb ik vrijwilligerswerk gevonden. Ook is het UWV bezig met te kijken naar wat ik aankan qua werk. Zo hoop ik ooit een vaste baan te kunnen bemachtigen en dan het liefst als portier. Sowieso een baan waarbij ik gezellig onder de mensen ben. Dankzij de rolstoeltraining heb ik deze stappen durven nemen, stappen die ik anders nooit had gemaakt. Ik ben losgekomen van het beperkte gevoel van mijn rolstoel”. Aldus Richard Smits (48) - deelnemer vorige editie rolstoeltraining van Sportloket West-Brabant.

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

Ontdek je mogelijkheden met capoeira

Kom naar de KPN Voetbalvriendendag!

Stijg boven jezelf uit in een klimhal!

Zoeken
De website wordt doorzocht
Sluit zoeken×