Direct door naar content
Huldiging Rotterdamse paralympiërs op het ss Rotterdam afbeelding nieuwsbericht

Huldiging Rotterdamse paralympiërs op het ss Rotterdam

29 september 2016

Wethouder Visser (sport) heeft vanmiddag de Paralympische topsporters uit regio Rotterdam gehuldigd op het ss Rotterdam. Maar liefst zeven sporters en één coach werden in het zonnetje gezet door de stad Rotterdam. Barbara van Bergen (rolstoelbasketbal, brons), Chantalle Zijderveld (zwemmen, brons), Lisette Teunissen (zwemmen, brons), Melaica Tuinfort (bankdrukken, brons), Ronald Hertog (atletiek, zilver), Ranki Oberoi (atletiek), Frank de Jong (rolstoelbasketbal) en coach Gertjan van der Linden (rolstoelbasketbal) waren aanwezig. De huldiging werd opgeluisterd met Braziliaanse deuntjes en een feestelijke lunch.

Alle Paralympische sporters uit regio Rotterdam werden, onder luid Braziliaans tromgeroffel, ontvangen door Hans den Oudendammer, directeur Rotterdam Topsport. De kade van het ss Rotterdam verkeerde in een Braziliaanse sfeer. In de Queen’s Lounge op het ss Rotterdam heeft sportwethouder Adriaan Visser, samen met presentator Etienne Verhoef, alle sporters toegesproken over hun geweldige prestaties, waar hij en de stad van genoten hebben. Namens de gemeente hebben de medaillewinnaars een cheque ontvangen en mocht de wethouder aan Melaica Tuinfort een Faas Wilkes Sportprijs overhandigen. De overige sporters werden vervolgens naar voren gehaald, ook zij kregen namens de gemeente Rotterdam, Rotterdam Topsport, Hilton hotel en Holland Casino een cadeau voor hun prestaties.

In totaal gingen er acht sporters uit de regio Rotterdam naar Rio de Janeiro. Hiervan waren bijna alle sporters bij de huldiging aanwezig. In totaal waren dit zeven sporters en één coach.

Hans den Oudendammer: “Er is weer eens bewezen dat de Paralympische Spelen niet meer onderdoen van de Olympische Spelen. Wat hebben wij als Rotterdammers genoten van het behaalde succes. Dit moest natuurlijk op een gepaste wijze gevierd worden en volgens mij zijn wij daar vanmiddag in geslaagd. Graag willen wij alle sporters en coaches bedanken voor al hun inspanningen de afgelopen weken.”

Terug naar nieuwsoverzichtAanbevolen berichten

Jacco vond op de golfbaan rust in zijn hoofd

10 misverstanden over MS die ik steeds weer moet ontkrachten

Hoe kies je een sport voor jouw kind met autisme?

Zoeken
De website wordt doorzocht
Sluit zoeken×