Direct door naar content
Cursus ‘Omgaan met gedragsproblemen in de sport’ afbeelding nieuwsbericht

Cursus ‘Omgaan met gedragsproblemen in de sport’

14 oktober 2016

In de cursus ‘Omgaan met gedragsproblemen in de sport’ worden handvaten uitgereikt hoe u als trainer/docent/instructeur kan handelen binnen praktijksituaties als het even niet loopt zoals gewenst. Kinderen en jongeren met gedragsproblemen ervaren daardoor meer plezier in sport en bewegen en leren sneller als er op een passende manier training/les wordt gegeven. En voor u als trainer/docent wordt het dan natuurlijk ook een stuk plezieriger!

De cursus bestaat uit een theoriegedeelte van een half uur waarbij u informatie krijgt over verschillende gedragsstoornissen (zoals ADHD, Autisme-spectrum), etnische achtergronden en gezinsproblematieken die mogelijk ten grondslag kunnen liggen aan het vertonen van (afwijkend) gedrag van kinderen en jongeren uit uw groep.

Daarna gaan we een uur (met korte pauze) verschillende casussen bespreken en worden er voorbeelden, tips en trucs gegeven hoe u in de fitness/gymzaal, de kantine, de kleedkamer, het zwembad, of op het veld beter kan omgaan met uw doelgroep. Omdat we dit ook echt in de praktijk laten zien is het verstandig gemakkelijk zittende (sport)kleding te dragen. De cursus wordt geleid door een psycho motorisch therapeut, eigenaar en ontwikkelaar van de module Dutch Urban Survival en tevens vrijwilliger van diverse g-teams.

Locatie:​ Sportpark d'n Heuvel, Bossestraat 56, Schaijk. Datum en tijd: maandag 21 november 2016, van 19:30 tot 21:30 uur.

Deze cursus wordt voor u gereduceerd aangeboden en kost normaliter 55 euro per deelnemer. De financiering wordt verzorgd door het programma Uniek Sporten Noordoost Brabant om meer mensen naar passend sport- en beweegaanbod te begeleiden.

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

Only Friends Twente breidt uit naar Almelo

Zo ziet een inclusieve sportvereniging eruit

100 helden finishen Onbeperkte Elfstedentocht

Zoeken
De website wordt doorzocht
Sluit zoeken×