Direct door naar content
Sportzoeker Uniek Sporten nu ook in de regio Noordoost Brabant afbeelding nieuwsbericht

Sportzoeker Uniek Sporten nu ook in de regio Noordoost Brabant

15 oktober 2016

Op zaterdag 15 oktober zijn de website en app van Uniek Sporten, een initiatief van Fonds Gehandicaptensport, voor de regio Noordoost Brabant gelanceerd. Uniek Sporten Noordoost Brabant is de nieuwe naam van Bijzonder Sportief, het samenwerkingsverband waar de gemeenten Oss, Uden, Landerd, Bernheze, Cuijk, Grave, Mill-St. Hubert, Sint Anthonis, Boxmeer en Boekel bij zijn aangesloten. Dit samenwerkingsverband wordt gecoördineerd door het Sport Expertise Centrum met ondersteuning van de provincie Noord-Brabant. Vanaf heden hebben de nieuwe sportzoeker die bestaat uit een website en app en het sportprogramma in de regio dezelfde naam; Uniek Sporten Noordoost Brabant.

De lancering van Uniek Sporten gebeurde tijdens Oss Sport. Daar nam Wethouder Kees van Geffen namens de gemeente Oss en directeur Marc Ghering namens het Sport Expertise Centrum de website en app officieel in gebruik, zodat nu ook iedereen met een handicap in Noordoost Brabant een geschikte vorm van sport of bewegen kan vinden! Olympisch kampioen Sanne Voets was als ambassadeur van Uniek Sporten Noordoost Brabant aanwezig om uit te spreken wat het belang van sport en bewegen is.

De app en website van Uniek Sporten gidsen je naar een geschikte vorm van sport of bewegen, dichtbij jouw huis. Je kunt het sportaanbod zien, filmpjes van de sport bekijken en de locatie, tijden en contactpersonen vinden. Ook vind je er regelingen omtrent vervoer, financiën en hulpmiddelen en het laatste nieuws op het gebied van aangepast sporten plus de agenda van lokale en landelijke evenementen en activiteiten. Ga naar www.unieksporten.nl om de website te bekijken of download de app gratis in de App Store en Google Play.

De sportzoeker Uniek Sporten is inmiddels actief in diverse regio’s. De komende maanden zullen daar verschillende regio’s bijkomen verspreid over heel Nederland. De ambitie is om eind 2017 het aanbod van heel Nederland in kaart te hebben.

Diana Derkx, sportconsulent Uniek Sporten Noordoost Brabant werkzaam bij het SEC: “Dit initiatief van Fonds Gehandicaptensport is een belangrijke stap in het inzichtelijk maken van de mogelijkheden om te sporten met een handicap in Nederland, overstijgend aan de gemeentegrenzen. De afgelopen periode hebben we met de stuurgroep, met daarin vertegenwoordigers van de gemeenten uit Noordoost Brabant en belanghebbenden samen vorm gegeven aan dit loket. We hopen hiermee veel burgers en intermediairs van mensen met een beperking te ondersteunen door de bundeling van krachten en meer mensen structureel naar passend beweegaanbod te begeleiden’’.

Nike Boor, directeur van Fonds Gehandicaptensport: “Dit is een belangrijke stap voor de gehandicaptensport in Nederland. Ik ben trots op deze eerste lancering in de provincie Noord-Brabant, Uniek Sporten Noordoost Brabant wordt via het regionaal loket gecoördineerd vanuit het Sport Expertise Centrum. Het is een goede ontwikkeling dat zowel het sportprogramma als de website en app per heden onder één naam naar buiten zullen treden. Dit draagt bij aan de vindbaarheid van de sport binnen de regio. Uiteraard zorgen wij dat de website en app Uniek Sporten zich verder ontwikkelen. Hierbij werken we samen met NOC*NSF en sluiten we aan bij het landelijke programma Grenzeloos Actief. Met als doel dat gehandicaptensport vanzelfsprekend wordt. Want pas als iedereen kan sporten en niemand buitenspel staat is voor ons de wedstrijd gewonnen“.

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

Dit model draagt haar prothese als kunst

Only Friends Twente breidt uit naar Almelo

Zo ziet een inclusieve sportvereniging eruit

Zoeken
De website wordt doorzocht
Sluit zoeken×