Direct door naar content
Top 3 Amsterdamse Pluim bekend afbeelding nieuwsbericht

Top 3 Amsterdamse Pluim bekend

16 november 2016

De afgelopen maanden hebben de vrijwilligers van de visitatiecommissie de kandidaten voor de Amsterdamse Pluim een bezoek gebracht op locatie. Wandelsportcentrum de Verbinding, Nieuw Amstelrade, Meer Bewegen Voor Ouderen, hockeyvereniging AH&BC, Medico Vision, Verder In Balans en Sailability de Koenen werden allemaal bezocht.

Aan de hand van deze ervaringen zijn er verslagen geschreven. Vandaag hebben de leden van de projectgroep (Clientenbelang Amsterdam, het Longfonds, Stichting de Omslag, CASA Reade, Dance for Health en de gemeente Amsterdam) de verslagen onder de loep genomen en een top 3 hebben vastgesteld. Onderstaande organisaties zijn nog in de race om de Amsterdamse Pluim 2016 te winnen:

Sailability de Koenen
Sailability de Koenen zet zich in om mensen met een beperking zelfstandig te kunnen laten zeilen. Samen met 22 enthousiaste vrijwilligers organiseren ze jaarlijks 12 zeildagen. Alle boten zijn zodanig aangepast dat iedereen de zeilboot kan besturen. De boten kunnen niet omslaan en geven de deelnemers daardoor het vertrouwen wat ze nodig hebben. Met een tillift kunnen de minder mobiele zeilers in de boot worden geholpen. Kortom Sailability laat zien dat iedereen kan zeilen!

Wandelsportcentrum de Verbinding
De Verbinding zet zich in om mensen aan het wandelen te krijgen. De drempel om van een inactief leven naar een bewegingsrijker leven te komen is soms wat te hoog. Door in groepsverband op eigen niveau te kunnen wandelen groeit het gevoel “ergens bij te horen”. De Verbinding wil iedereen daarbij helpen, ongeacht of men een beperking heeft. De verschillende wandelgroepen zijn “gemengd”. Waar wenselijk wordt er afgestemd op de beperking. Zelfs iemand in een rolstoel kan met De Verbinding “meerollen”!

Meer Bewegen Voor Ouderen;
Meer Bewegen Voor Ouderen organiseert in heel Amsterdam sportieve activiteiten voor mensen van 55 jaar tot 100 jaar en ouder. Ook mensen met een beperking en/of chronische kunnen meedoen aan de activiteiten. Dit is ook vaak mogelijk vanaf de stoel. MBVO biedt o.a  gymnastiek in het water voor reuma- en astmapatiënten, Chi Kung, yoga, gymnastiekgroepen, line dance voor visueel beperkten, volksdans en fitness. Kortom; MBVO is een brede organisatie waar iedereen van 55+ terecht kan!

Nu is het aan de Amsterdamse burgers om op hun favoriet te stemmen. De winnaar zal de Amsterdamse Pluim aangereikt krijgen op het Topsportgala van Amsterdam. Deze zal plaatsvinden in het Olympisch Stadion op maandag 19 december. Stemmen kan via Topsport Amsterdam. Voordat je kunt stemmen op de Pluim, wordt er eerst aan je gevraagd te stemmen op de andere categorieen, waaronder Sportvrouw en Sportman van het jaar. Breng vooral een stem uit!

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

“Uniek Sporten is het wapen voor meer paralympisch succes”

Dit model draagt haar prothese als kunst

Only Friends Twente breidt uit naar Almelo

Zoeken
De website wordt doorzocht
Sluit zoeken×