Direct door naar content
Michel Velting: ‘Sporten maakt mijn hoofd vrij' afbeelding nieuwsbericht

Michel Velting: ‘Sporten maakt mijn hoofd vrij'

06 december 2016

Profiel
Naam: Michel Velting
Sport: G-Voetbal
Vereniging: S.C. Bolsward

Michel heeft een licht verstandelijke beperking. Overdag is hij druk met werk, maar in zijn vrije tijd staat voetbal centraal. Hij speelt zelf in het G-voetbal team van S.C. Bolsward en is diehard fan van A.F.C. Ajax. Gedurende de fotoshoot voor de campagne #laatjenietbeperken raakt Michel niet uitgesproken over de aanstaande Europa-League wedstrijd van Ajax van die avond.

Michel is een positief ingestelde jongen en ondanks dat hij zich bewust is van zijn handicap, denkt hij vooral in kansen. Zijn positief aanstekelijke mentaliteit heeft hem tot aanvoerder van zijn team gemaakt. De reden dat hij speelt is simpel: ‘Mijn passie ligt hier, dit vind ik het leukst om te doen!’ zegt hij met een grote glimlach.

Hij haalt plezier, enthousiasme en energie uit iedere wedstrijd en heeft de drive om het samen met zijn teamgenoten de volgende wedstrijd nóg beter te doen. Hij is fanatiek en wil uitblinken en zichzelf continue verbeteren: ‘ik ben zelfkritisch’, aldus Michel. Je kunt de aanvoerder in het veld niet gelukkiger maken dan met een ‘hele mooie pass’ waaruit een teamgenoot scoort.

Naast voetbal geeft hij aan vooral trots te zijn op de 16,1 km van de Dam tot Dam loop die hij gelopen heeft. ‘Sporten maakt mijn hoofd vrij en het maakt een stofje aan waardoor het voor mij een kick geeft om het zo weer te doen en het werkt verslavend voor mij’.

Een ander groot voordeel van de teamsport is dat hij gemakkelijk vrienden maakt. Nagenoeg al zijn teamgenoten kent hij vanuit zijn schoolperiode. Het is voor hem fijn om bestaande vriendschappen te kunnen onderhouden door te sporten.

Kom ook sporten
Door sporten opent een wereld voor Michel die hem vele voordelen oplevert. In Friesland zijn er voor mensen met een handicap zo’n 400 sportmogelijkheden die allen sociale, competitieve of gezonde voordelen opleveren. Heb je een lichamelijke of verstandelijke handicap? Kom ook sporten. Kijk voor de sportmogelijkheden in jouw buurt op www.unieksporten.nl. Vind de sport die bij jou past!

Terug naar nieuwsoverzichtAanbevolen berichten

Hoe kies je een sport voor jouw kind met autisme?

10 misverstanden over MS die ik steeds weer moet ontkrachten

Zelfstandig ‘vliegen’ met speciale brace

Zoeken
De website wordt doorzocht
Sluit zoeken×