Direct door naar content
Liesette Bruinsma ‘Sport brengt heel veel’ afbeelding nieuwsbericht

Liesette Bruinsma ‘Sport brengt heel veel’

13 december 2016

Profiel
Naam: Liesette Bruinsma
Sport: Zwemmen
Vereniging: D.O.V.

Sinds vijf jaar beoefent Liesette de zwemsport. Vanaf het eerste moment vond ze het heerlijk om in het water te liggen, bovendien bleek ze een natuurtalent te zijn. Door haar progressieve oogziekte is ze als zwemster in de zwaarste klasse ingedeeld van het zwemmen met een visuele handicap. Haar zware handicap ten spijt heeft ze in Rio de Janeiro niet geheel onverdienstelijk deelgenomen aan de Paralympische Spelen. Ze was met vijf medailles de meest succesvolste deelneemster uit Nederland!

‘Je leert je zelf kennen’
Liesette is echt een trainingsbeest die het geweldig vindt om als gevolg van het harde trainen steeds snellere tijden neer te kunnen zetten. Naast vijf medailles op de Paralympische Spelen breng het zwemmen haar zo veel meer: “Sport brengt heel veel: je wereld wordt groter, je leert nieuwe mensen kennen, je leert doelen stellen, plannen en voor jezelf op te komen. Dat zijn een paar dingen die ik nu noem, maar er zijn er veel meer. Het belangrijkste is misschien wel dat het de beste zelfkennis studie is die er bestaat. Je leert je zelf kennen in tijden dat het goed gaat en het minder goed gaat.”

Paralympisch succes
Haar mooiste beleving heeft ze recentelijk zelf gecreëerd door halverwege een race op de Paralympische spelen vanuit de 7e positie toch nog als eerste over de meet komen. En in een vol stadion dus goud winnen. Het winnen van de 400m vrije slag en de 200m wisselslag op de Paralympische Spelen zijn haar beste prestaties tot nog toe, aldus Liesette.

De grootste drijfveer van Liesette om door te gaan met zwemmen is echter niet het winnen van al deze mooie prijzen, maar juist het plezier dat ze aan zwemmen beleefd. Ook heeft ze rondom het zwembad heel veel leuke mensen leren kennen die ze anders niet had leren kennen; “Sport vergroot je sociale wereld”.

Uniek Sporten
Zoals voor iedere gehandicapte sporter geldt dat er barrières zijn. Door de plezier die Liesette aan haar sporten beleefd, worden deze allemaal op de tweede plaats gezet. Lisette is iemand die positief in het leven staan en een enorme drive heeft om problemen zelf op te lossen. Zo is ze er bijvoorbeeld blij mee en trots op dat ze grotendeels zelfstandig kan reizen.

Ben jij of ken jij iemand met een handicap? Word of maak deze persoon dan bekend met de 400 sportmogelijkheden in Friesland. Kom ook sporten. Wat is jouw excuus? Kijk voor de sportmogelijkheden in jouw buurt op www.unieksporten.nl.

Terug naar nieuwsoverzichtAanbevolen berichten

Band ENORM brengt met ‘Up’ unieke ode aan Nederlandse rolstoelbasketbalsters

Prominente sporters wagen zich aan rolstoelhandbal in Scheveningen

Word fitter, vrolijker en zelfstandiger met de School for Sport & Health

Zoeken
De website wordt doorzocht
Sluit zoeken×