Direct door naar content
Regio Alkmaar sluit zich aan bij platform gehandicaptensport ‘Uniek Sporten’ afbeelding nieuwsbericht

Regio Alkmaar sluit zich aan bij platform gehandicaptensport ‘Uniek Sporten’

12 december 2016

Sporten en bewegen is niet alleen goed voor je gezondheid, het is ook erg leuk om te doen. Een handicap hoeft zeker geen belemmering te zijn om te sporten of te bewegen. Fonds Gehandicaptensport wil door middel van de website en app Uniek Sporten er voor zorgen dat nog meer mensen met een handicap kunnen genieten van sport en bewegen. Regio Alkmaar sluit zich als eerste regio in de kop van Noord-Holland aan bij dit unieke landelijke platform. Maandag 12 december vond de officiële ‘lancering’ van de vers gevulde website plaats tijdens een aangepaste sportdag in sportcomplex De Meent in Alkmaar.

Al gedurende meerdere jaren investeren Alkmaar, Heerhugowaard, Langedijk, Bergen, Uitgeest, Castricum en Heiloo in een regionaal samenwerkingsverband wat het aangepast sporten betreft. Vanuit het Fonds gehandicaptensport worden de regionale samenwerkingsregio’s gestimuleerd zich aan te sluiten bij het landelijke platform Uniek Sporten. Een website en app waarop het beschikbare aanbod voor de doelgroep ‘aangepast sporten’ helder en overzichtelijk in beeld wordt gebracht. Het regionale aanbod is opnieuw geïnventariseerd en in de database overgezet.

Maandag 12 december werd de regionale webpagina en app officieel in gebruik genomen tijdens een sportdag in Sportcomplex De Meent. De wethouders van de regio gemeenten hebben de website op een ludieke manier gezamenlijk gelanceerd. Dit tijdens een ochtend waarop docenten en studenten van de opleiding Sport & Bewegen van het Alkmaarse Horizon College een sportief uitje organiseerden voor meer dan 50 cliënten van Stichting De Waerden. Zo hebben onder andere geschaatst en deelgenomen aan zaalsporten en trampolinespringen.

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

Met geleende handbike ontdekte Bas nieuwe passie

Jochem Leemans: "Denk in oplossingen!"

“Zonder juist hulpmiddel verlies je je sportplezier”

Zoeken
De website wordt doorzocht
Sluit zoeken×