Direct door naar content
Rotterdam Basketbal wint Award Gehandicaptensport 2016 afbeelding nieuwsbericht

Rotterdam Basketbal wint Award Gehandicaptensport 2016

16 december 2016

De Gehandicaptensportprijs ging dit jaar naar Rotterdam Basketbal. Tijdens de Sport Awards Rotterdam-Rijnmond maandag 12 december op het ss Rotterdam, nam G-sporter Niels Vermeule dolblij de prijs in ontvangst uit handen van Francisco Elson.

De strijd om de Gehandicaptensport Award ging tussen Rotterdam Basketbal, sv DRL en RKC WION. Rotterdam Basketbal biedt trainingen en wedstrijden aan jeugd en volwassenen met een verstandelijke beperking. G-basketbalspeler Niels Vermeule nam de prijs voor zijn club in ontvangst. “Ik had het bijna niet verwacht, want de anderen zijn ook heel goed”, aldus een blije Niels na afloop. Met deze motiverende award op zak hoopt Niels dat het spel van de sporters nog beter wordt en dat hun droom – spelen in competitieverband – uit mag komen. De vereniging mag zich in ieder geval prijzen met tevreden leden. Niels: “Ik heb het heel erg naar mijn zijn bij het G-team van Rotterdam Basketbal. Ik sta elke zaterdag met een blij gezicht op om te gaan trainen”.

Sportteam, sportcoach, sportman en sportvrouw
Ook de overige winnaars namen met veel trots en onder luid gejuich hun prijs in ontvangst. De awards voor 2016 gingen naar Raemon Sluiter (sportcoach), Fleur Maas (sporttalent), Tom Wolbrink (sportvrijwilliger), Thomas Verhaar (sportman), Nouchka Fontijn (sportvrouw) en Sparta Rotterdam (sportploeg).

RTV Rijnmond zendt een zaterdag 17 december om 17:00 uur een verslag van de avond uit, tijdens Sportclub Sport. Bekijk hier het moment dat Niels Vermeule de Award voor Gehandicaptensport in ontvangst nam:

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

Only Friends Twente breidt uit naar Almelo

Zo ziet een inclusieve sportvereniging eruit

100 helden finishen Onbeperkte Elfstedentocht

Zoeken
De website wordt doorzocht
Sluit zoeken×