Direct door naar content
Maar liefst 35 sportadviezen voor leerlingen van de Martinus van Beekschool afbeelding nieuwsbericht

Maar liefst 35 sportadviezen voor leerlingen van de Martinus van Beekschool

19 december 2016

Samen met de Martinus van Beekschool zijn twee consulenten van Uniek Sporten regio Nijmegen, Kevin Bosch en Nienke Moes, een pilot gestart om gerichter sportadviezen te verzorgen. En met succes! Want maar liefst 35 leerlingen vonden de weg naar nieuw sportaanbod.

Ouders van leerlingen kregen een eenvoudige enquête, waarin hen gevraagd werd of er behoefte was aan ondersteuning om op zoek te gaan naar een geschikte sport die past bij de mogelijkheden van hun kind. De ouders die ‘ja’ hebben aangevinkt zijn direct via één op één individueel sport- of zwemadvies geholpen. Ook op het gebied van financiële tegemoetkomingen is veel onwetendheid weggenomen. Via een warme overdracht zijn leerlingen gaan sporten bij een vereniging.

De kracht van Uniek Sporten regio Nijmegen werd in deze pilot heel goed duidelijk. Door de regionale dekking konden ook leerlingen uit andere Uniek Sporten regio’s goed worden geholpen. De komende periode zal in de nazorg nog contact met ouders worden opgenomen om te vragen of er een juiste match is tussen kind en de vereniging.

Deze aanpak heeft zijn vruchten afgeworpen. We zijn ervan overtuigd dat er de komende periode nog velen sportadviezen zullen volgen! Want pas als iedereen met een beperking kan sporten is voor ons de wedstrijd gewonnen.

Terug naar nieuwsoverzichtAanbevolen berichten

Paardrijden met een verstandelijke beperking? Bij speciale maneges raakt jouw kind vertrouwd met een paard

Zomer in eigen land: deze uitjes zijn heel toegankelijk!

Dit gebeurt er met je lichaam als je stopt met sporten

Zoeken
De website wordt doorzocht
Sluit zoeken×