Direct door naar content
Roei Battle afbeelding nieuwsbericht

Roei Battle

19 december 2016

Een nieuwe uitdaging voor sporters met een beperking. Een zware teamwedstrijd op roei-ergometers. Verleg je grenzen en ga tot het uiterste tijdens de Amsterdam World Ergohead 2017 op 22 januari 2017 in het Friendship Sport Centre te Amsterdam. Strijden op je eigen niveau, tijdens een wedstrijd over 10 of 20 minuten op een roei-ergometer. Alle para-klasses roeien zijn uitgeschreven. Een team bestaan uit 3 sporters, maar individueel inschrijven is ook mogelijk. Het team resultaat wordt bepaald door het toepassen van een omrekenfactor. Voor de winnaar van elke klasse van The Battle en Super Battle is er een Ergohead medaille en voor de teamklassementen een gouden, zilveren en bronzen taart.

Klasses:

  • ASM: Arms Shoulders Men
  • ASW: Arms Shoulders Women
  • TAM: Trunk Arms Men
  • TAW: Trunk Arms Women
  • LTAM: Legs Trunk Arms Men
  • LTAW: Legs Trunk Arms Women

Kijk voor meer informatie over classificatie op knrb.nl of mail naar a-roeien@knrb.nl.

The Battle
Zware wedstrijd voor alle sporters met een beperking over, 10 minuten. Teams van verschillende revalidatiecentra kunnen het tegen elkaar opnemen.

The Super Battle 
Topsporters uit het para-roeien en toppers uit andere para-disciplines starten in deze super battle in een extreem zware 20 minuten race.

Inschrijven
Inschrijven kan per team van 3 of individueel. Individuele sporters zonder team worden door organisatie in een team geplaatst. Inschrijven voor leden van roeiverenigingen gaat via eigen vereniging op knrb.nl, vermeld naam van je team in opmerkingen veld en voor anderen per mail. Kijk voor informatie en het inschrijfformulier op de site van Ergohead. Het inschrijfgeld voor The Battle is 15 euro p.p. en voor Super Battle 25 euro p.p.

Voorbereiding
Het trainingsschema, om je voor te bereiden op The Battle, staat in de rechterkolom. Een instructie video staat onder aan deze pagina. Stoeltjes voor AS en TA deelnemers zijn in bruikleen te verkrijgen zolang de voorraad strekt. Aanvragen indienen bij a-roeien@knrb.nl.

Organisatie
R.&Z.V. De Amstel in samenwerking met KNRB. De Amstel viert het lustrum van de Amsterdam World Ergohead 2017 met het organiseren van The Battle! Contact met organisatie: info@ergohead.nl.

Talent traject
Wil je namens Nederland strijden voor roei medailles bij Wereldkampioenschappen en Paralympische Spelen? Heb je sportervaring, een lichamelijke of visuele beperking en ben je tussen de 18 en 35 jaar oud? Dan ben jij misschien wel degene die wij zoeken. Tijdens The Battle is de KNRB talent coördinator aanwezig om talent te spotten en de kansrijke sporters meteen uit te nodigen voor een vervolgtraject. Dit traject bestaat uit zelf trainen op de ergometer met een schema van 6 – 8 weken, een centrale technische training, een beoordelings- en meetmoment en een clinic op het water. Na die clinic zal er voor belangstellenden een classificatie worden georganiseerd om te beoordelen of je beperking aansluit bij de handicapklassen die gebruikt worden bij het para-roeien. Veel mensen met een lichte of juist zwaardere beperking denken dat ze niet voor para-roeien in aanmerking kunnen komen. Niets is minder waar. Belangstellenden voor het talent traject kunnen zich ook opgeven bij a-roeien@knrb.nl.

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

Het skatepark in met je rolstoel!

“Uniek Sporten is het wapen voor meer paralympisch succes”

Dit model draagt haar prothese als kunst

Zoeken
De website wordt doorzocht
Sluit zoeken×