Direct door naar content
Een knallend jaar voor Uniek Sporten! afbeelding nieuwsbericht

Een knallend jaar voor Uniek Sporten!

22 december 2016

Wat was 2016 een bijzonder jaar voor Uniek Sporten. Eén platform, één community, voor mensen met een handicap, waardoor iedereen in Nederland weet waar hij of zij terecht kan om een geschikte vorm van sport of bewegen te vinden. Dat is de droom van Fonds Gehandicaptensport waar zij begin 2016 mee aan de slag ging. Door de overdracht van De Onderwijsspecialisten naar Fonds Gehandicaptensporten is de eerste belangrijke stap gezet richting het landelijke uitrollen van Uniek Sporten en het uitbouwen van dit prachtige platform.

Reeds 13 regio’s zijn aangesloten bij Uniek Sporten, dit zijn ruim 2.000 activiteiten en bijna 1.200 sportaanbieders waar mensen met een handicap kunnen sporten of bewegen. Al meer dan 550.000 mensen met een handicap hebben dit jaar toegang gekregen tot de website en app. Zij hoeven niet langer verschillende websites te bezoeken om hun sport te vinden en kunnen direct contact leggen met de juiste sportconsulent. Maar we gaan in 2017 verder! In het eerste kwartaal van volgend jaar sluiten nog minimaal 11 regio’s bij Uniek Sporten aan. En we gaan breder dan alleen het vinden van je sport.  Zo zijn we druk bezig om van Uniek Sporten een community te maken waar iedereen met een handicap met zijn of haar vraag of behoefte terecht kan. 

Natuurlijk gaat dat niet vanzelf. Graag bedanken we onze samenwerkingspartners; gemeenten/WMO regio’s, sportloketten, sportservices, beleidsmedewerkers, sportconsulenten, sportbonden, FNO (Fonds NutsOhra) en andere organisaties en personen die ons steunen in het verwekelijken van deze droom. Ook willen we hierbij De Onderwijsspecialisten en NOC*NSF niet vergeten, zij zijn als partner en adviseur vanaf het begin betrokken bij het programma. 

Trots zijn we te kunnen melden dat Fonds Gehandicaptensport vanaf 1 januari een Uniek Sporten team heeft. Arjo Wijnhorst, initiator van Uniek Sporten, start per 1 januari officieel als Programmamedewerker bij Fonds Gehandicaptensport. Samen met Programmaleider Karin de Graaf van Fonds Gehandicaptensport zal hij met toewijding en veel enthousiasme Uniek Sporten verder op de kaart gaan zetten. 

Maar voor dit zover is, genieten we eerst van een welverdiende kerstvakantie. We wensen iedereen prachtige dagen toe en een mooie start van 2017. We hopen je volgend jaar weer op www.unieksporten.nl te mogen begroeten!

Terug naar nieuwsoverzichtAanbevolen berichten

Band ENORM brengt met ‘Up’ unieke ode aan Nederlandse rolstoelbasketbalsters

Prominente sporters wagen zich aan rolstoelhandbal in Scheveningen

Word fitter, vrolijker en zelfstandiger met de School for Sport & Health

Zoeken
De website wordt doorzocht
Sluit zoeken×