Direct door naar content
Running Blind maakt filmserie over hardlopen met een visuele beperking afbeelding nieuwsbericht

Running Blind maakt filmserie over hardlopen met een visuele beperking

23 december 2016

Running Blind heeft een serie van negen motivatie/instructiefilms gemaakt die de basisbeginselen van het gezamenlijk hardlopen aan buddy’s uitlegt en tegelijk mensen met een visuele beperking motiveert om te gaan hardlopen met een buddy.

De films gaan naast het geven van antwoord op de vraag waarom je eigenlijk zou gaan hardlopen als je blind of slechtziend bent, ook in op tips en tricks waar je daadwerkelijk wat aan hebt als je samen als buddy en loper met een visuele beperking aan het lopen bent of van plan bent om te gaan lopen.

De spelers in de film zijn allemaal echte lopers en buddy’s die vanuit de eigen ervaring vertellen wat je wel en niet moet doen. De films hebben als onderwerpen: motivatie, parcours verkennen, omgaan met obstakels, bochtenwerk, lopen in een stedelijke omgeving, wanneer ben je klaar voor een wedstrijd, de start van een wedstrijd, de waterpost en niet-zigzaggen.

Stichting Running Blind wil hardlopen en Nordic Walking mogelijk maken voor iedereen met een visuele beperking. Bij gebleken succes willen we als vervolgproject ook een trainingsfilm voor Nordic Walking gaan realiseren.

De films zijn gemaakt met steun van Bartiméus-Sonneheerdt, de 3bergenloop, de Atletiekunie en het Oogfonds. De productie is gemaakt door Overgrenzen.net

De films zijn te vinden op de website van Running Blind.

Terug naar nieuwsoverzichtAanbevolen berichten

10 misverstanden over MS die ik steeds weer moet ontkrachten

Zelfstandig ‘vliegen’ met speciale brace

Olympic Festival: demonstratieduel rolstoelhandbal grote blikvanger op dag van inclusie

Zoeken
De website wordt doorzocht
Sluit zoeken×