Direct door naar content
Meer Bewegen Voor Ouderen wint Amsterdamse Pluim 2016 afbeelding nieuwsbericht

Meer Bewegen Voor Ouderen wint Amsterdamse Pluim 2016

04 januari 2017

Maandagavond 19 december 2016, Olympisch Stadion Amsterdam, de spanning was om te snijden. Tijdens de ceremonie van het Topsportgala van Amsterdam werd naast sportvrouw, sportman, sportteam en sportcoach van het jaar, ook de Amsterdamse Pluim uitgereikt. Deze Pluim is een prijs voor beste aangepast sportaanbod voor mensen met een beperking en of chronische ziekte.

Veertien vrijwilligers hebben het afgelopen jaar 7 genomineerde verenigingen bezocht en beoordeeld op fysieke en sociale toegankelijkheid. Aan de hand hun de ervaringen, is er in de projectgroep, geleid door CASA Reade, een top 3 gekozen. De overige projectleden; Gemeente Amsterdam, Cliëntenbelang Amsterdam, Stichting de Omslag, het Longfonds en Stichting Dance for Health (winnaars 2015) stonden geheel achter de gekozen top 3.

De afgelopen weken heeft het Amsterdamse publiek kunnen stemmen op zijn of haar favoriet. Dit alles heeft geleidt tot de bekendmaking van de winnaar van 2016…. Meer Bewegen Voor Ouderen!

Met een grote glimlach mochten de vertegenwoordigers de prijs in ontvangst nemen van de wethouder Sport: Eric van der Brug. De overige twee waardige kandidaten, Sailability de Koenen en wandelsportcentrum de Verbinding, hebben een fantastische avond gehad en hebben deze nominatie ook dubbel en dwars verdiend!

Meer Bewegen Voor Ouderen neemt de Amsterdamse Pluim mee naar huis en mag dit met trots uitdragen. Gefeliciteerd met de prijs!

Terug naar nieuwsoverzichtAanbevolen berichten

10 misverstanden over MS die ik steeds weer moet ontkrachten

Zelfstandig ‘vliegen’ met speciale brace

Olympic Festival: demonstratieduel rolstoelhandbal grote blikvanger op dag van inclusie

Zoeken
De website wordt doorzocht
Sluit zoeken×