Direct door naar content
De sportzoeker Uniek Sporten nu ook in Beverwijk en Heemskerk afbeelding nieuwsbericht

De sportzoeker Uniek Sporten nu ook in Beverwijk en Heemskerk

30 januari 2017

Op zaterdag 28 januari 2017 lanceerden de sportwethouders van Beverwijk en Heemskerk, de heren Erol en Schoorl de website en app van Uniek Sporten, een initiatief van Fonds Gehandicaptensport. Met het officieel in gebruik nemen van de website en app kan nu ook iedereen met een handicap in de gemeenten Beverwijk en Heemskerk een geschikte vorm van sport of bewegen vinden!

De app en website van Uniek Sporten leiden gebruikers naar een geschikte vorm van sport of bewegen, dichtbij huis. Het sportaanbod is te zien, er kunnen filmpjes van de sport worden bekeken en de locatie, tijden en contactpersonen zijn er terug te vinden. Evenals het laatste nieuws op het gebied van aangepast sporten plus de agenda van lokale en landelijke evenementen en activiteiten. Ga naar www.unieksporten.nl om de website te bekijken of download de app gratis in de App Store en Google Play.

Beide sportwethouders laten weten dat zij het initiatief van het Fonds Gehandicaptensport een belangrijke stap vooruit vinden in het inzichtelijk maken van de mogelijkheden om te sporten met een handicap in Beverwijk en Heemskerk. Wethouder Aad Schoorl van Heemskerk: "Wij zijn blij dat onze gemeenten de samenwerking zijn aangegaan met het Fonds Gehandicaptensport. Het draagt bij aan ons doel om het sporten en bewegen in onze gemeenten laagdrempelig te maken voor al onze inwoners". Wethouder Haydar Erol van Beverwijk: "Met het lanceren van de Uniek Sporten website en app kunnen mensen met een beperking eenvoudig en snel kiezen uit het sport- en beweegaanbod in onze gemeenten. Sport en bewegen maakt meedoen mogelijk en men werkt aan een gezond lijf en geest".

De sportzoeker Uniek Sporten is inmiddels actief in diverse regio’s. De komende maanden komen daar nog verschillende regio’s verspreid over heel Nederland bij. Het Fonds Gehandicaptensport wil eind 2017 het aanbod van heel Nederland in kaart te hebben. Nike Boor, directeur van Fonds Gehandicaptensport: “Dit is een belangrijke stap voor de gehandicaptensport in Nederland. Ik ben trots op de lancering in deze regio en zorg dat wij Uniek Sporten verder gaan ontwikkelen. Hierbij werken we samen met NOC*NSF en sluiten we aan bij het landelijke programma Grenzeloos Actief. Doel is dat gehandicaptensport vanzelfsprekend wordt. Want pas als iedereen kan sporten en niemand buitenspel staat is voor ons allemaal de wedstrijd gewonnen“

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

“Uniek Sporten is het wapen voor meer paralympisch succes”

Dit model draagt haar prothese als kunst

Only Friends Twente breidt uit naar Almelo

Zoeken
De website wordt doorzocht
Sluit zoeken×