Direct door naar content
In 2017 Fitkids bij fysiotherapie Uitgeest afbeelding nieuwsbericht

In 2017 Fitkids bij fysiotherapie Uitgeest

01 februari 2017

Alle kinderen die willen sporten maar door langdurige beperkingen niet mee kunnen doen op reguliere sportclubs OPGELET!. Vanaf 2017 biedt Fysio Uitgeest Fitkids aan.

Fitkids is een geprotocolleerd fitness- en oefenprogramma, opgezet door Stichting Fitkids, voor kinderen met een chronische ziekte, beperking of langdurige aandoening. Deze kinderen kunnen bij Fitkids gedurende een aantal maanden trainen en bewegen onder professionele begeleiding. Bij elk Fitkidscentrum is een kinderfysiotherapeut betrokken. In een Fitkids-uur wordt er zowel individueel op fitnessapparatuur, als in groepsverband getraind. In groepsverband worden er allerlei soorten sport en spel gedaan.

Voor wie
Fitkids is er voor kinderen van 6 tot 18 jaar met een chronische ziekte, beperking of langdurige aandoening, die een inactief leven leiden. De kinderen worden meestal doorverwezen door een kinderarts of specialist. Aan Fitkids doen bijvoorbeeld kinderen mee met astma, taaislijmziekte, downsyndroom, diabetes, jeugdreuma, DCD, autisme of een aangeboren hartafwijking.

Doel van Fitkids
In Fitkids ontdekken de kinderen weer het plezier en het nut van bewegen. Een belangrijk doel is het verbeteren van de fysieke en mentale conditie. Voor ieder kind worden er ook individuele doelen gesteld. In Fitkids wordt het kind gestimuleerd om na het doorlopen van het Fitkidsprogramma door te gaan met een andere sport of activiteit.

Kosten
Fitkids wordt vergoed door de meeste zorgverzekeraars.

Fitkids bij Fysio Uitgeest
Het Fitkids-uur zal plaatsvinden op  de dinsdag en donderdag van 16.00 – 17.00 uur in Medisch Centrum Molenstraat te Molenstraat 1 onder begeleiding van kinderfysiotherapeut Karlijn van de Worp.

Heb jij interesse in Fitkids? Meld je dan aan!
Een informatiefolder met inschrijfformulier ligt op verschillende locaties, bij ons op de praktijk maar in de omgeving ook op scholen, bij huisartspraktijken en bureau jeugdzorg.

Stuur het inschrijfformulier op of kom langs bij de praktijk. Natuurlijk kan het ook via de website of telefonisch.

Karlijn van de Worp
0251-313040 of 0251-313894
Fysio Uitgeest, Molenstraat 1, 1911 BR Uitgeest
www.fysiouitgeest.nl

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

Nordic Walking is meer dan met stokken lopen

Deze protheses zijn niet van echt te onderscheiden

Doe mee met de derde Onbeperkte Elfstedentocht!