Direct door naar content
Heel Noord-Holland is druk bezig met Uniek Sporten! afbeelding nieuwsbericht

Heel Noord-Holland is druk bezig met Uniek Sporten!

21 februari 2017

Afgelopen woensdag kwamen we met alle buurtsportcoaches/consulenten-aangepast sporten van Noord-Holland te samen in Heliomare Wijk aan Zee. Arjo Wijnhorst, bedenker van de landelijke website Uniek Sporten, heeft ons voorzien van een cursus over hoe wij de website UP TO DATE kunnen houden! Een pittige klus, maar o zo mooi en belangrijk voor u!

Al het aangepast sportaanbod op één site, is dat niet een stuk makkelijker?
Ander half jaar geleden begon ik als buurtsportcoach aangepast sporten en kreeg ik regelmatig de vraag van cliënten, inwoners van Beverwijk/Heemskerk en professionals waar zij zelf het aangepast sportaanbod zouden kunnen vinden. Het antwoord was dan altijd: ‘kom gezellig langs bij mijn sportloket en bekijk het bij mij op de computer!’ Dit was natuurlijk geen werken in dit digitale tijdperk! Er moest en zou een oplossing komen voor een website.

Gelukkig kwam Arjo Wijnhorst afgelopen jaar met een goed voorstel, wat gelijk rond ging door heel Nederland. Hij deelde zijn idee met het Fonds Gehandicaptensport. Samen hebben zij een missie! Aan het eind van 2017 willen ze heel Nederland in kaart hebben op de landelijke website www.unieksporten.nl.

Vraag en aanbod
De website heeft zoals u eerder mogelijk al eens heeft gelezen op deze nieuwspagina, meer dan alleen informatie over het aangepast sportaanbod bij u in de buurt. Zo vindt u informatie over financiën, maatjes, hulpmiddelen, vervoer en sportadvies. Dat u nu alles zelf kan vinden betekend niet dat er niemand meer is om u te helpen bij het zoeken van gepast sportaanbod. Elke regio heeft namelijk zijn eigen buurtsportcoach/consulent aangepast sporten die u kan helpen.

Er is ook de mogelijkheid voor vereniging om informatie te vinden over aanbod opzetten en hoe een nieuwe activiteit aan te melden voor de website van www.unieksporten.nl.

Sportloket = advies en tips over aangepast sporten bij u in de buurt
Chelsey Edwards is de buurtsportcoach aangepast sporten in Beverwijk en Heemskerk. Zij heeft dan ook speciaal voor u drie sportloketten waar u terecht kunt. Eén in Wijk aan Zee, één in Heemskerk en een NIEUWE in Beverwijk!!

Sinds twee weken zit Chelsey elke dinsdagmiddag tussen 14.00-16.00 uur in het Rode Kruis Ziekenhuis. Een mooie locatie, vanuit het atrium bereikbaar met de mogelijkheid om een deur te sluiten.

De drie sportloketten zijn er zodat u zo min mogelijk hoeft te reizen om uw sportvraag te kunnen stellen en beantwoord te krijgen. U hoeft alleen maar te kijken naar de dichtstbijzijnde en dan kunt u daar heen komen. Voor Heemskerk en Wijk aan Zee dient u vooraf even te bellen. In het Rode Kruis ziekenhuis kunt u gemakkelijk even binnen lopen.

Bij vragen over de nieuwe website of over het sportloket kunt u contact opnemen met Chelsey Edwards. Graag tot ziens!

Terug naar nieuwsoverzichtAanbevolen berichten

Semi-autonome auto geeft coureur met dwarslaesie zelfstandigheid terug

Word circusartiest bij het circustheater!

Hoe kies je een sport voor jouw kind met autisme?

Zoeken
De website wordt doorzocht
Sluit zoeken×