Direct door naar content
Grote opkomst bijeenkomst Uniek Sporten in Land van Cuijk  afbeelding nieuwsbericht

Grote opkomst bijeenkomst Uniek Sporten in Land van Cuijk

22 februari 2017

Op 20 februari vond de Kick-off in Land van Cuijk plaats van Uniek Sporten Noordoost Brabant. Een regionaal loket, gecoördineerd door het Sport Expertise Centrum, dat mensen met een beperking naar passend beweegaanbod matched. De dag werd mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van het Fonds Gehandicaptensport met behulp van FNO (FondsNutsOhra). 

In totaal waren er ruim 40 mensen die hun betrokkenheid met het onderwerp uitte in scherpe stellingen en ervaringen. Zowel mensen met een beperking, als mensen werkzaam ter ondersteuning van mensen met een beperking waren erbij. Een mooie mix, om de behoefte en belemmeringen te toetsen. De grootste behoefte ligt in een grotere bekendheid van het beweegaanbod voor mensen met een beperking en de ondersteuningsmogelijkheden die er zijn. Vervoer dat niet op tijd komt en hulpmiddelen die niet geleend kunnen worden om aangepast te sporten, werden genoemd als belemmeringen. De tip van de dag was om meer voorlichtingen te geven aan vrijwilligers, over hoe zij kunnen omgaan met beperkingen in de sport.   

In het tweede deel van het programma konden aanwezigen verschillende aangepaste sporten uitproberen. Zo werd er o.a. Running Blind gegeven, waarbij iemand met een visuele beperking liet zien dat de drempel om iemand ‘blind te vertrouwen’ letterlijk en figuurlijk overwonnen kan worden. Ook Goalball en Boccia gaven een leuke clinic. Diverse mensen met een lichamelijke en visuele beperking waren aanwezig. Het vervolg is het promoten door o.a. clinics op speciaal onderwijs om aangepaste sporten op de kaart te zetten en de (nieuw) gestarte groepen van verenigingen meer body te geven. Alleen samen zorgen we ervoor dat de drempels om te bewegen met een beperking, letterlijk en figuurlijk worden weggenomen.

 

 

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

“Uniek Sporten is het wapen voor meer paralympisch succes”

Dit model draagt haar prothese als kunst

Only Friends Twente breidt uit naar Almelo

Zoeken
De website wordt doorzocht
Sluit zoeken×