Direct door naar content
Leerlingen met visuele beperking ervaren omgang met paard tijdens NLdoet. afbeelding nieuwsbericht

Leerlingen met visuele beperking ervaren omgang met paard tijdens NLdoet.

14 maart 2017

Tijdens NLdoet organiseerden Allianz en de Hippische Alliantie Rotterdam voor de vierde keer op rij een activiteit voor leerlingen van de Visio School uit Rotterdam. Leerlingen van de Visio School hebben een visuele en/of meervoudige beperking en maakte tijdens NLdoet kennis met pony’s. Het programma bij Rijvereniging De Hazelaar bestond onder andere uit ponyrijden, ponypoetsen, voelen aan voer en huifkar rijden.

Op het evenement waren ongeveer 40 leerlingen aanwezig in de leeftijd van 4 tot 10 jaar oud. Zij werden begeleid door 20 vrijwilligers van Allianz en 20 vrijwilligers van Rijvereniging de Hazelaar. Allianz medewerkers begeleidden de kinderen bij de diverse onderdelen en de vrijwilligers van De Hazelaar hielpen bij het pony verzorgen en -rijden. Samen maakte beide organisaties deze dag tot een groot succes. In 2014 en 2016 waren andere groepen van de Visio School ook te gast bij De Hazelaar.
 
"Vier jaar geleden hebben wij de handen ineen geslagen met de Hazelaar om rondom NLdoet deze fantastische dag te kunnen organiseren. Ik denk dat de verwachtingen toen van iedereen, maar vooral van de kinderen ruimschoots overtroffen zijn. Ook nu hebben we kinderen enorm zien genieten van deze unieke ervaring en hen dat plezier kunnen bieden daar gaat het om,” aldus Paul Möller, Allianz Benelux.

Volgens Ulco van der Ende (locatiebegeleider Visio Onderwijs Rotterdam) passen school overstijgende projecten zoals de NLdoet-dag bij de Hazelaar perfect bij de aanpak van de school. Ook de voorzitter van Rijvereniging De Hazelaar vindt dat het project echt onderdeel is van de Rijvereniging. ‘Het zit in de roots van onze rijvereniging om ons in te zetten voor mensen met een beperking.’ Ook noemt hij het prachtig om te zien wat een beleving een paard of pony los kan maken bij de kinderen van de Visio school.

Bron: Stichting Hippische Alliantie Rotterdam

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

Kom naar de KPN Voetbalvriendendag!

Stijg boven jezelf uit in een klimhal!

Kris: “Dansen in mijn rolstoel gaat vanzelf”

Zoeken
De website wordt doorzocht
Sluit zoeken×