Direct door naar content
"Dit traject laat mensen bewegen en nieuwe dingen leren over gezonder leven" afbeelding nieuwsbericht

"Dit traject laat mensen bewegen en nieuwe dingen leren over gezonder leven"

31 maart 2017

PlusFit, een centrum voor Fitness en Fysiotherapie in Doesburg, doet ook dit jaar mee met het project "Doesburg beweegt". Dit project is in samenwerking met de gemeente Doesburg, de buurtsportcoaches en twee andere fysiotherapiepraktijken opgezet om het voor iedereen mogelijk te maken om onder professionele begeleiding in beweging te komen, ondanks lichamelijke en/of financiële beperkingen.

Het beweegtraject duurt zes maanden. Onder begeleiding van een coach of fysiotherapeut werk je aan je algehele gezondheid en maak je samen een beweegschema dat is aangepast op de klachten die je hebt. Op die manier kun je werken aan je fysieke gezondheid en doe je nieuwe inzichten op om, als dat nodig is, veranderingen aan te brengen in je eet- en leefgewoonten.

'Het is belangrijk te bewegen, uit de passiviteit te geraken. Mensen doen dat normaalgesproken pas als er klachten ontstaan en dat is logisch,’ zegt Joey, personal trainer bij PlusFit. ‘Dit traject is ervoor om mensen weer te laten bewegen en nieuwe dingen te leren over gezonder leven. Mensen komen hier met uiteenlopende klachten, vaak toch wel gerelateerd aan COPD of artrose, om maar eens wat te noemen.' De aandoeningen waarmee mensen komen trainen zijn vaak niet te genezen, maar het gezond bewegen vermindert wel de klachten. En daar is het om te doen, legt Joey uit: 'Als de klachten afnemen, is er meer dagelijkse kwaliteit van leven.'

In zes maanden kun je veel bereiken, maar belangrijker is wat er daarna gedaan wordt om het bewegen vol te houden. Er wordt gekeken naar de mogelijkheden binnen en buiten PlusFit en er wordt rekening gehouden met de financiële middelen. Het enige wat er van je gevraagd wordt, is dat je je houdt aan de afspraken die er worden gemaakt. 'We vragen die loyaliteit, ' licht Joey toe, 'omdat wanneer iemand niet komt, er een ander wel had kunnen en willen komen.'

Doesburg Beweegt is voor iedereen. Een verwijzing van een huisarts is niet nodig. Heb je klachten en wil je graag onder goede begeleiding in beweging komen, maar houdt de kleine beurs je tegen? Dan kun je contact opnemen met één van de aangesloten praktijken.

Terug naar nieuwsoverzichtAanbevolen berichten

10 misverstanden over MS die ik steeds weer moet ontkrachten

Zelfstandig ‘vliegen’ met speciale brace

Olympic Festival: demonstratieduel rolstoelhandbal grote blikvanger op dag van inclusie

Zoeken
De website wordt doorzocht
Sluit zoeken×