Direct door naar content
Start Nationale Diabetes Challege mei 2017 afbeelding nieuwsbericht

Start Nationale Diabetes Challege mei 2017

11 april 2017

De Nationale Diabetes Challenge (NDC) is een initiatief van de Bas van de Goor Foundation (BvdGF). Met de NDC wil de BvdGF een structurele bijdrage leveren aan de kwaliteit van leven van mensen met diabetes in Nederland.

Wat is de NDC?
Met ondersteuning van de BvdGF organiseren de lokale zorgprofessionals (zoals huisartsen, praktijkondersteuners, fysiotherapeuten, diëtisten, diabetes- en wijkverpleegkundigen) een lokale wandel challenge om de mensen te helpen bij het regie nemen over hun gezondheid. In 16 tot 20 weken wordt er wekelijks één keer gezamenlijk gewandeld. In kleine stappen trainen deelnemers en zorgprofessionals samen tot de Nationale Diabetes Challenge Week van 27 t/m 30 september 2017. Afhankelijk van uw persoonlijke voorkeur en trainingsopbouw is de doelstelling om in die week vier dagen achtereen te wandelen. Drie dagen in uw lokale omgeving en de laatste dag (30 september) op een centrale lokale in Nederland waar alle deelnemende Challenges gezamenlijk de laatste kilometers afleggen en finishen op het Challenge Diabetes Festival.

Ook in Amsterdam zal de Diabetes Challenge rond begin mei van start gaan. Klik hier voor meer informatie over het project en de startlocaties in onder andere Amsterdam.

Terug naar nieuwsoverzichtAanbevolen berichten

Aangepast judo is weer mogelijk!

Filmtip: ‘In Front of the class’

Eerste Paralympische game komt eraan!

Zoeken
De website wordt doorzocht
Sluit zoeken×