Direct door naar content
Nieuwe stimuleringsregeling NOC*NSF voor aangepast sporten aanbod afbeelding nieuwsbericht

Nieuwe stimuleringsregeling NOC*NSF voor aangepast sporten aanbod

13 april 2017

NOC*NSF biedt vanuit het programma Grenzeloos actief een stimuleringsbudget aan voor aangepast sporten aanbod. Zij hopen met deze regeling het sport- en beweegaanbod voor mensen met een beperking te vernieuwen, uit te breiden en te versterken. Het stimuleringsbudget is een bijdrage voor ondersteuning en activiteiten van sport- en beweegaanbieders binnen een regio.

Voor wie?
Deze regeling is voor alle partijen met sport- en beweegaanbod passend voor mensen met een beperking komen voor het stimuleringsaanbod in aanmerking. Daarbij horen aanbieders van sport- en beweegactiviteiten met én zonder competitie-element, aanbieders van sport- en beweegactiviteiten buiten de georganiseerde sport en sportbonden die niet zijn aangesloten bij NOC*NSF.

Aanvraag
De goedkeuring van een aanvraag gaat altijd met instemming van een regiocoach of provinciaal consulent en/of sportbond. In deze regio is Rotterdam Sport op Maat het aangewezen punt. Deze instemming staat garant voor de kwaliteit van het plan. Het stimuleringsbudget dat beschikbaar is voor het uitbreiden en versterken van sport- en beweegaanbod wordt uitgekeerd via NOC*NSF en bedraagt maximaal € 950 (inclusief btw) per sport- en beweegaanbieder. Het aanvragen van het stimuleringsbudget kan vormgegeven worden via stappenplan Samen Sporten:

Stap 1: Maak enthousiast
Stap 2: Stel werkgroep of commissie samen
Stap 3: Maak een analyse van je eigen vereniging
Stap 4: Bind partners aan je initiatief
Stap 5: Maak een plan en een begroting
Stap 6: Voer het plan uit
Stap 7: Maak het bekend en deel ervaringen
Stap 8: Leg vast en evalueer

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

Only Friends Twente breidt uit naar Almelo

Zo ziet een inclusieve sportvereniging eruit

100 helden finishen Onbeperkte Elfstedentocht

Zoeken
De website wordt doorzocht
Sluit zoeken×