Direct door naar content
Start Nationale Diabetes Challenge Doesburg afbeelding nieuwsbericht

Start Nationale Diabetes Challenge Doesburg

19 april 2017

Op maandag 24 april gaat de Nationale Diabetes Challenge van start in Doesburg. De eerste wandeltraining vindt plaats om 19.00 uur op de Linie in Doesburg.

Tijdens de Nationale Diabetes Challenge gaan de deelnemers, de meesten met diabetes, wekelijks gezamenlijk wandelen om zo te werken aan hun gezondheid. Iedere week gaat er een wandeltrainer en een zorgverlener van Coöperatie IJsselstromen mee. Er wordt getraind om van 27 t/m 30 september mee te doen met de Nationale Diabetes Challenge Week. In die week wandelt men vier dagen aaneengesloten. Drie dagen lokaal en de vierde dag, samen met alle deelnemers van alle andere locaties in Nederland, op Sportcentrum Papendal in Arnhem.

Voor de Nationale Diabetes Challenge hebben vele partijen uit het zorg- en het beweegdomein de handen ineengeslagen. Het doel is om zoveel mogelijk mensen met, maar ook zonder, diabetes in beweging te brengen. Eerdere edities van de NDC hebben namelijk aangetoond dat de NDC een zeer effectieve en efficiënte behandeling is van diabetes. Alleen al door te wandelen verloren deelnemers in 2016 gewicht, daalden hun bloedglucosewaardes en verbeterde hun gevoel van welbevinden. Een aantal deelnemers kwam volledig van de medicijnen af. De zorgverleners, die niet langer hun patiënten toespraken in de spreekkamer maar met hen gingen wandelen, kregen meer plezier in hun werk.

Aanmelden is uiteraard nog steeds mogelijk (ook na 24 april) en kan via de website. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Ward Terpstra van Doesburg beweegt via ward@doesburgbeweegt.nl of telefoonnummer 06-37283518.

Terug naar nieuwsoverzichtAanbevolen berichten

Band ENORM brengt met ‘Up’ unieke ode aan Nederlandse rolstoelbasketbalsters

Prominente sporters wagen zich aan rolstoelhandbal in Scheveningen

Word fitter, vrolijker en zelfstandiger met de School for Sport & Health

Zoeken
De website wordt doorzocht
Sluit zoeken×