Direct door naar content
Surf Project 2017 enthousiast van start afbeelding nieuwsbericht

Surf Project 2017 enthousiast van start

04 mei 2017

Ruim 70 kinderen met het syndroom van Down, autisme en/of ADHD en ruim 100 vrijwilligers van het Surf Project kunnen niet wáchten om met elkaar in zee te gaan. Non-profitorganisatie het Surf Project laat kinderen met een beperking onder professionele begeleiding op drie locaties langs de Nederlandse kust kennismaken met golfsurfen. In Zandvoort gaat 14 mei het vierde seizoen van start. Daarnaast is het Surf Project actief in Ouddorp (sinds 2016) en Camperduin (vanaf najaar 2017).

Drie zondagen gaan de kinderen het water in om te leren golfsurfen. Het project wordt vrijwillig gerund door professionals. Veiligheid staat voorop, zeker bij deze kwetsbare doelgroep. Alle kinderen krijgen les van gediplomeerde surfinstructeurs. Daarnaast begeleiden getrainde vrijwilligers de kinderen één op één in het water. Veel van deze enthousiaste begeleiders werken in de zorg en zijn gepassioneerde surfers. 

Zelfvertrouwen en plezier
Surfen heeft een positief effect op de ontwikkeling van kinderen met een beperking. Het versterkt het zelfvertrouwen en de sociale vaardigheden. Surfen staat voor plezier en vrijheid. Het leidt daarnaast tot rust. Iedereen is gelijk in het water en alleen de golven zijn belangrijk. Door deze focus vergeten de kinderen alle zorgen. Normaal gesproken komen kinderen met Down, autisme of ADHD niet snel met surfen in aanraking, omdat de sport professionele begeleiding vereist. Het Surf Project maakt dit mogelijk in een veilige, gestructureerde omgeving met individuele begeleiding.

Meer informatie
Kijk voor meer informatie op www.surfproject.nl of www.facebook.nl/SurfProjectNL.

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

100 helden finishen Onbeperkte Elfstedentocht

Ontdek je mogelijkheden met capoeira

Kom naar de KPN Voetbalvriendendag!

Zoeken
De website wordt doorzocht
Sluit zoeken×