Direct door naar content
Clinic RaceRunning bij AV de Liemers afbeelding nieuwsbericht

Clinic RaceRunning bij AV de Liemers

29 mei 2017

Op woensdag 21 juni organiseert AV de Liemers in samenwerking met Uniek Sporten en RaceRunning NL een clinic RaceRunning. Van 10.30 - 12.00 uur is het mogelijk om kosteloos de RaceRunner te komen uitproberen bij AV de Liemers, Heerenmäten 4 in Zevenaar.

Wat is RaceRunning?
De RaceRunner is geschikt voor kinderen en jongeren (of volwassenen) met een lichamelijke beperking (zoals bv. cerebrale parese, spina bifida of andere syndromen) die in het dagelijks leven een rollator of rolstoel gebruiken voor hun mobiliteit. Voor deze groep (ernstig beperkte) kinderen is dit in sommige gevallen één van de weinige mogelijkheden om aan sport te doen. Vaak is hun handfunctie zo ernstig aangedaan dat zij bijvoorbeeld geen rolstoelsporten kunnen beoefenen. De RaceRunner lijkt voor deze doelgroep zeer geschikt om conditie te onderhouden of verbeteren en bij een sportactiviteit te participeren (bron: RaceRunning NL).

Programma en vervolg
De clinic start om 10.30 uur met een korte introductie in het clubhuis. Vervolgens kunnen de deelnemers de RaceRunner gaan uitproberen. Ouders, verzorgers en/of begeleiders mogen uiteraard ook komen kijken. RaceRunning NL zal tevens een presentatie verzorgen over de sport, over het aanvragen van een RaceRunner en is er gelegenheid om vragen te stellen. Deze ochtend duurt tot uiterlijk 12.00 uur. 

Bij voldoende interesse volgt er een pilot aansluitend op deze clinic. Er zal dan wekelijks, op een nog nader te bepalen dag en tijdstip, de mogelijkheid zijn om door te gaan met RaceRunning. Bij voldoende interesse zal na de zomervakantie een structureel aanbod starten bij AV de Liemers en kan men dus lid worden van de vereniging. 

Vragen stellen of aanmelden kan via info@avdeliemers.nl of neem contact op met Jacqueline van Pelt via 0316-529339.

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

De sportieve ambassadeur neemt je mee!

Man zonder benen beklimt berg in Nepal

Irma Sluis in nieuw tv-programma met doven

Zoeken
De website wordt doorzocht
Sluit zoeken×