Direct door naar content
Ilse Arts van Nederlands rolstoelbasketbalteam speelt demo in Sportcentrum Arcus afbeelding nieuwsbericht

Ilse Arts van Nederlands rolstoelbasketbalteam speelt demo in Sportcentrum Arcus

22 juni 2017

Op woensdag 5 juli spelen enkele speelsters uit het Nederlands rolstoelbasketbalteam Orange Angels, een basketbalwedstrijd tegen speelsters van Wyba dames 1 uit Wijchen. Deze demo moet sport voor mensen met een handicap in Wijchen op de kaart gaan zetten. Vanaf donderdag 31 augustus a.s. start Rolstoelsport Arcus van 19.30 tot 21.00 uur in Sportcentrum Arcus in Wijchen. Elke donderdagavond kunnen inwoners uit de regio, jong en oud, onder professionele begeleiding sporten.

Rolstoelsport
Een oproep van Jos Migo in de Wegwijs vorig jaar heeft veel losgemaakt. In Wijchen willen veel mensen met een beperking graag op hún manier bewegen en sporten in hun rolstoel. Omdat dit binnen de reguliere sportteams bijna niet te realiseren is, hebben de initiatiefnemers contact gezocht met de Wijchense sportverenigingen Trivos, Wyba en The Flyers. Samen met de gemeente Wijchen steunen zij het initiatief om wekelijks rolstoelsport in Wijchen mogelijk te maken.

Info- en demoavond
De initiatiefnemers organiseren met Sportcentrum Arcus een informatie- en demo avond voor geïnteresseerden en zorgprofessionals. Deze avond is bedoeld voor mensen met een fysieke handicap en voor zorgprofessionals zoals fysiotherapeuten. Op 5 juli kunnen er o.a. vragen gesteld worden over het rolstoelsporten dat na 31 augustus in Sportcentrum Arcus plaatsvindt. Ook speelt de Wijchense Ilse Arts samen met een teamgenote van het Nederlands dames rolstoelbasketbalteam Orange Angels, een demonstratiewedstrijd tegen een aantal speelsters van Wyba dames 1 uit Wijchen.

Je bent van harte uitgenodigd deze avond bij te wonen. Het programma ziet er als volgt uit:

19.30 uur: Opening door Paul Loermans, wethouder sport

19.40 uur: Toespraak Conrad Sommerdijk, voorzitter basketbalvereniging Wyba 

20.00 uur: Toelichting rolstoelsport en beantwoorden vragen uit publiek

20.30 uur: Demonstratie rolstoelsporttraining door professionele trainster

21.00 uur: Rolstoelbasketbalwedstrijd Orange Angels en Wyba dames 1

21.30 uur: Hapje en drankje

Meer informatie
Kijk voor meer informatie over rolstoelsport op de Facebookpagina van Rolstoelsport Arcus of neem contact op met Jos Migo (tel: 06-22042629 of e-mail: migojosm190@gmail.com)

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

De sportieve ambassadeur neemt je mee!

Man zonder benen beklimt berg in Nepal

Irma Sluis in nieuw tv-programma met doven

Zoeken
De website wordt doorzocht
Sluit zoeken×